Petr Havlíček

Mediální bahno

10. 12. 2014 13:00:00
„Poznej pravdu a pravda tě osvobodí.“ říká Bible. Nicméně, já mám ze současného stavu mediálního marastu spíš pocit, že mě, mírně řečeno, nadzvedává ze židle. Ptáte se proč?

Protože veřejnoprávní média jsou nástrojem propagandy pracující na plné obrátky, ne proto, aby nám přinesla relevantní, pravdivé a seriózní informace, ale aby do národa napumpovala vše, co našeptávači uznají za vhodné. Proboha, kam jsme se to dostali?! Jak je možné, že pro pravdivé informace musí člověk prohledávat internet jako detektiv? Nebýt alternativních médií, většinou podávajících svědectví na základě informací od lidí prožívajících nezkreslenou realitu života, žili bychom v podobných podmínkách, jako za „komančů“.

Není to zase tak dávno, kdy nám sdělovací prostředky tvrdily, že všechno na západ od naší země bylo zhoubné kapitalistické zlo a Novotný si v láskyplném objetí dával francouzáka s Brežněvem. Od těchto dojemně přitroublých scenérií uběhlo více jak pětadvacet let a národ je svědkem opačného řiťolezectví- směrem k západu a zlo, světe, div se, je zase pro změnu na východě a běda tomu, kdo by si dovolil prezentovat jiný názor, než ten, který je produktem mainstreamových médií řízených kdoví kým.

Vůbec nechápu, že si toto černobílé svinstvo nechá národ líbit. Všichni mají v médiích plná ústa svobody a demokracie, ale v tom, v čem žijeme, není žádná skutečná svoboda opřená o demokracii. Je to cílená a lživá informační manipulace a pravda jen sporadicky probublává na povrch, kde je okamžitě zesměšňována a dehonestována placenou propagandou ze strany skrytého nepřítele na celé mediální frontě.

To, co se národu předkládá jako výdobytek sametové demo-demokracie, je ve své podstatě paskvil protkaný jedovatou slinou, který připravil naši zemi o potravinovou soběstačnost, přinesl ztrátu prosperujícího průmyslu a uvrhl nás do náruče nadnárodních bankovních korporací a obchodních řetězců, které si z naší země udělaly dojnou krávu za pomoci všudypřítomné reklamy nabízečů dluhů, čímž byla ČR obohacena o armádu nezaměstnaných, tisíce bezdomovců a zhruba milión exekutory pronásledovaných dlužníků.

Abych nebyl obviněn jen z mlácení prázdné slámy, uvedu pár příkladů mediální manipulace.

  • O tom, že Island zbankrotoval a odmítl zaplatit dluhy lichvářským zahraničním bankám, se veřejnost dozvěděla až po několika měsících, a to jen sporadicky a také proto, že alternativní média a blogeři si tuto informaci, nežádoucí pro současný svět ovládaný nadnárodními bankovními korporacemi, nenechali pro sebe.
  • Maidan na Ukrajině byl občanům předkládán jako spontánní lidový protest proti despotickému prezidentovi, přitom, jak je dnes již všeobecně známo, se jednalo o dlouhodobě připravovaný plán Američanů na rozervání Ukrajiny, s cílem odříznout Rusko od Evropy a dostat se se svým zbožím, plynem a naftou na tento trh, a to bez ohledu na skutečnost, že v následné občanské válce zahynou tisíce nevinných lidí.
  • Zcela neobjektivně a jednostranně média hodnotí snahu východu Ukrajiny o svoji nezávislost, kterou se rusky mluvící Ukrajinci rozhodli bránit se zbraní v ruce, protože jim nic jiného nezbylo. Média snahu o jejich právo na sebeurčení nazvali separatismem a o utrpení civilistů v této nechutné občanské válce se téměř mlčí. Naopak se mediálně znevažovala humanitární pomoc Ruska napadeného obviněním ze sestřelení dopravního letadla, aniž by to někdo vyšetřoval a podal pádné důkazy.
  • Doslova hysterická mediální masáž prezidenta Zemana, který si dovolil jadrně vyslovit svůj názor, jenž ale nezapadal do současného patolízalského amerického scénáře, byla ukázkou toho, jak se to dělá, když někdo neskáče, jak si EU a USA přejí, a ještě ke všemu se paktuje s Čínou.
  • Neobjektivní kritika a znevažování Krymského referenda a zamlčování historie Angličanů, Francouzů, Španělů, Portugalců a Američanů o jejich anektovaných koloniích, v nichž zdecimovali a doslova vyhladili celé porobené národy. Tuto genocidu prováděly tyto údajně vyspělé demokracie celá staletí a bohatly na utrpení jiných národů. Dnes si bezostyšně dovolí postavit se do role spravedlivého drába, který v rámci diktátu EU a USA schválí sankce proti Rusku.
  • Z médií se nedozvíme nic o masivních protestech francouzských zemědělců, kteří z důvodu ruských protiopatření přišli o odbyt svých produktů, zato si ale můžeme vychutnat výtečný rozhovor s členkami Pussy Riot, které dělají výtržnosti v katedrále Krista Spasitele, souloží v muzeu a strkají si v supermarketu kuře do vagíny, to vše za hrdé prezentace na YouTube.
  • Jako bonbónek na závěr vám doporučím zhlédnout přiznání německého novináře Udo Ulfkottea, který pracoval pro transatlantické organizace na falešném pošpiňování Ruska s cílem vyvolat válečný konflikt.

https://www.facebook.com/video.php?v=408123076028314&set=vb.100004918753023&type=2&theater

Pro uklidnění kritiků uvádím: Zemana jsem nevolil, ale když vidím jeho odvahu bez skrupulí pojmenovat sic brutálně, ale o to pravdivěji, věci pravými jmény a jak se snaží bránit hospodářské zájmy naší země, je mi to mnohem sympatičtější, než patolízalství a poklonkování EU a USA, které se snaží nám vnutit obraz ruského nepřítele. Nejsem ani příznivcem Putina, protože velice dobře z historie vím, že pokud se podaří krachující Americe ruku v ruce s NATO rozpoutat válku s Ruskem, odnese to celá Evropa a rozzuřený ruský medvěd se tentokrát nezastaví před ničím, tedy ani před použitím jaderných a dalších zbraní, o kterých ještě nemáme ani tušení. Jednu takovou si dovolím připomenout.

Přiženil jsem se do rodiny, kde strýc mé ženy měl vysokou vojenskou hodnost. Jednou jsem se ho při rodinné sešlosti zeptal: „Strejdo, víš, jakou zbraň Rusi použili při rusko- čínském konfliktu u řeky Usury?“ (v roce 1969, při kterém údajně zmizelo 20 tisíc čínských vojáků a taky celá hora) Strýc, který byl již řadu let v důchodu, se na mě překvapeně podíval a prohlásil: „Dnes už o tom hovořit mohu. Moc nám toho sice neřekli, ale byli jsme informováni, že byla použita nějaká forma snad širokopásmového laseru, při kterém se útočící Číňani doslova vypařili.“

Od tohoto incidentu již mezi Čínou a Ruskem nikdy žádný vojenský konflikt nevznikl. Toto se odehrálo před 45 léty, a když se podívám kolem sebe, čeho technologický pokrok dosáhl, kladu si otázku: „Na jaké úrovni asi tyto vojenské technologie na zabíjení lidí budou dnes? Jaká další provokace, která má spustit třetí světovou, přijde? Co ještě vymyslí vojenská mašinérie, aby se spustila jaderná katastrofa? Zabijí Putina, nebo pro jistotu Obamu? Je vůbec v silách obyčejných lidí, aby zabránili politickým válečným štváčům v rozpoutání války? Pokud toho, vážení, schopni nejsme, tak je asi něco špatně.

Petr Havlíček

Tento článek je možno libovolně šířit po internetu.

Autor: Petr Havlíček | karma: 42.48 | přečteno: 17743 ×
Poslední články autora