Petr Havlíček

Cílem zbrojařských koncernů není mír, ale válka

2. 03. 2015 13:20:00
„Založme EU, aby nebylo dalších válek.“ To prohlašovali před 22ti lety evropští politici jako jeden muž. A, ejhle, dnes máme válku za humny, a co udělala EU pro to, aby válka nebyla? Schválila účast na bombardování Jugoslávie, podporovala majdanský puč, sankce proti Rusku, a to vše pod dirigentskou taktovkou USA, které jsou trvale ve válečném stavu s každým, kdo se jim ekonomicky nepodvolí.

Studie bezpečnostních poradců švédského premiéra v roce 2012 ukázala, že 27 z 29 ozbrojených konfliktů na světě, za posledních 30 let, mají na svědomí americké tajné služby, Pentagon a americké ministerstvo zahraničí.

Mír, vážení, je jen naivní prosba a přání obyčejných lidí, ti válku nepotřebují, ale těmi, kdo ji potřebují, a také ji jako jediní mohou rozpoutat, jsou psychopatičtí vůdci. Všechny dosavadní války byly rozpoutány bezohlednými politickými kreaturami. Je zcela jedno, zda to bylo ve jménu víry, ideologie nebo za účelem bohapustého ekonomického vydrancování jiného národa. Kdo z představitelů ekonomicky vyspělých státu dnes připustí, že bohatství těchto zemí vzešlo z utrpení a kolonizace rozvojových zemí? Asi nikdo. Přesto to jsou oni, kdo jsou zodpovědní za hrůzy válek v kolonizovaných zemích, provázených obrovským lidským utrpením.

Hlásání médií o zachování míru s tím, že jedině vojenskou rovnováhou lze dosáhnout míru, je ta největší nehorázná lež a také primitivní pitomost, kterou politici lidem vnutili jako pravdu. Opět dnes slyšíme politiky a hlavně vojenské pohlaváry hlásat, jak je naše země vojensky nepřipravená a že je třeba vyzbrojit armádu novými účinnými zbraněmi, zavést opětovně vojenskou brannou povinnost a aktivovat zálohy, abychom byli připraveni. A já se ptám, na co? Na válku? Tentokrát pro změnu zase s Ruskem, nebo s islamisty nebo s kým vlastně? Odpověď je prostá. Válku vždy rozpoutají chamtivé psychopatické kreatury ovládané zbrojařskými koncerny, které jsou schopny zkorumpovat kohokoli a kdykoli jen proto, aby dosáhly spotřeby jimi vyprodukovaných zbraní určených k zabíjení lidí, ať je to kdekoliv.

Takhle vypadá vojensky semknutá Evropa pod hlavičkou NATO. Zřejmě se připravuje na válku. Ptáte se s kým? Podle toho, jak se politici naváží do Putina, tak asi s Ruskem. Nikdo jiný tady není? Rusko je svojí rozlohou cca pětkrát větší, než celá Evropská unie dohromady. Tomu se říká „dráždění hada bosou nohou“.

K NATO se od znovusjednocení Německa připojilo 12 nových členů

Podle současných scénářů, které lze pozorovat ve všech vojenských konfliktech, to je vcelku jednoduché. Stačí zosnovat puč, svrhnout vládu, dosadit poslušné loutky a ony se už postarají o to, aby se národ začal „mydlit“ hlava nehlava. Do toho se sestřelí nějaké civilní letadlo, nebo zavraždí opoziční politik, uvalí sankce a je vymalováno. Zbrojaři nemají žádnou ideologii ani víru, oni válku prostě potřebují k byznysu a jejich cílem je dobře vyzbrojit obě znesvářené strany. A to podstatné je, že je zcela jedno, ze které země zbraně pochází a kde se případný válečný konflikt odehraje. Zbraně neznají ideologii ani hranice, vždy jde jen o to, aby se dostaly do rukou toho, kdo je poslušně za daně občanů koupí a posléze je také použije proti komukoli, vlastního národa nevyjímaje.

Pár faktů o ukrajinské loutkohře:

1. Prezident Ukrajiny Petro Porošenko má občanství Švýcarska a Izraele.
2. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko má občanství Německa.
3. Gubernátor Dněpropetrovské oblasti Beňa Kolomojskij má občanství Švýcarska a Izraele.
4. Zástupce gubernátora Boris Filatov má občanství Izraele.
5. Náčelník SBU (Bezpečnostní služba Ukrajiny) Valentin Nalivajčenko má občanství USA.

Tomu se říká „hvězdná flotila“ opravdových vlastenců.

MÍR je pro všechny zbrojaře obrovské a zásadní nebezpečí, a tedy úhlavní nepřítel číslo jedna, kterého stojí za to zastřelit, podřezat, vybombardovat, prostě ho nějak odstranit z lidského povědomí a zašlapat do země, pokud možno hodně hluboko. Lidská nenávist to je ta správná líheň pro odbyt zbrání.

Stačí pečlivě poslouchat opatrné projevy politických zbabělců, jak sami sebe staví do pozice neviňátek, a přitom za podpory poslušných parlamentů dávají pokyny k nákupu sofistikovaných zbraní, čímž otevírají brány budoucímu vpádu hrůz války do měst a vesnic, kde žijí lidé, kteří je s důvěrou v mír volili. No schválně, proč na místo rozumného, diplomatického a strategického vyjednávání s nespokojenou částí Ukrajiny poslal Porošenko na vzbouřence rovnou vojenskou mašinérii? Zřejmě chtěl za pomoci tanků pro všechny Ukrajince vybojovat mír. Místo toho zbytečně zahynuly tisíce lidí, vládní vojska dostala „přes držku“, a Porošenko teď lže celému světu, jak dodržuje mírové dohody a spořádaně ustupuje ze svých, zřejmě natrvalo ztracených, pozic. Pokud se podíváte na historické záznamy z druhé světové války, tak podobně blábolil Hitler, když spojenci hnali Němce zpět do trosek umírající tisícileté nacistické říše.

Kdo je ve válkách zodpovědný za desetitisíce mrtvých, zmrzačených a raněných, kdo se rozhodl zbídačit civilisty a rozbombardovat města a vesnice? Když zavraždíte člověka, zavřou vás do vězení třeba na doživotí. Za válečné zločiny, při nichž jsou zavražděny tisíce a milióny lidí, se z vás stane válečný hrdina a vejdete do dějin. Národnostně rozervaná Ukrajina, která je ekonomicky zbídačená zinscenovanou a zcela zbytečnou občanskou válkou, se stává snadným soustem ekonomicky silnějších dravců. Bezohledná hostina nadnárodních zahraničních korporací může začít.

MÍR jsme my, tedy normálně myslící lidé, a pokud si ho ve své lidské naivitě necháme politickými zkorumpovanými slabochy opět vzít, pocítíme hrůzy války na svých bedrech tak, jako už mnohokrát.

Vietnam, Afghanistán, Jugoslávie, Irák, Libye, Sýrie a uměle vytvořený, moderními zbraněmi dobře vyzbrojený, brutální a sadistický Islámský stát či stovky dalších válečných konfliktů jsou důsledkem strategické výroby zbrojní mašinérie, která ovládá ty, kteří ji objednají a následně zavelí k použití. Pokud jim toto dovolíme, odmění nás za to..... válkou. Válkou, ve které již nerozhodují hlasy voličů, ale ti, kdo toto svinstvo cíleně rozpoutali. Zkreslená a degradovaná pravda je servírovaná lidstvu jako demokratické mírové poselství, které ale agresoři přináší napadeným zemím na hlavních kulometů a leteckých bomb.

NATO bylo založeno západem jako protiváha k východnímu komunistickému bloku a z principu věci mělo zaniknout s rozpadem Varšavské smlouvy, neboť hrozba komunistické diktatury ze všech zemí východního bloku zmizela. Jedině zánikem západní vojenské aliance mohl být naplněn mírový proces celosvětového odzbrojování. To se ale nestalo. Naopak se NATO začalo rozšiřovat i přes to, že byly uzavřeny dohody mezi USA a Ruskem o nešíření aliance k ruským hranicím, neboť Rusko, na rozdíl od Američanů, stáhlo veškerý svůj vojenský potenciál z celé Evropy. A já se opět ptám: Kdo se to chystá napadnout NATO, kdo je oním obávaným nepřítelem, že má NATO potřebu se dále vojensky rozpínat do dalších a dalších zemí? Ono to vypadá, že se hledá neexistující nepřítel, a to za každou cenu. V tuto chvíli se jeví NATO, které je poměrem velikosti vojenského potenciálu zcela závislé na USA, jako největší bezpečnostní hrozba světového míru a stability. Byla narušena rovnováha, a i když nám to naše média nikdy neřeknou, protože nesmí, je třeba vědět, že ČR, jako nárazníkové pásmo východu a západu, případný vojenský konflikt odnese jako první. A čím větší vojenský arzenál budeme na našem území mít, tím silnější bude vojenský úder možného budoucího vyprovokovaného nepřítele. Málokdo si uvědomuje hlavní důvody vedoucí Němce k odstavení jaderných elektráren. V případě válečného konfliktu to jsou právě jaderné elektrárny, kterými se lze velmi efektivně zbavit civilního obyvatelstva, bez použití vlastních jaderných zbraní. ČR vlastní dvě jaderné elektrárny a při rádiu radioaktivního zamoření (v případě války až několik set kilometrů) toho z české populace moc nezbude. Obávám se, že toto reálné nebezpečí našim politickým mudrlantům ještě nedošlo. Naopak Němci si toto reálné nebezpečí po tragedii ve Fukušimě zcela evidentně uvědomili.

V minulých dnech odletělo z ostravského letiště 12 tanků. Kampak asi letěly? Na Ukrajinu, nebo do Afriky, Iráku. Prostě někam, kde se zabíjí lidi navzájem. A my teď z těchto lidských jatek máme prašule. Nikoho už netrápí, že se to samé jednou může stát i nám a nedivil bych se, kdyby ty samé tanky, které jsme se slávou někomu výhodně prodali, jednou stály proti českým lidem.

Mylná představa vyplývající z malosti našeho národa, tedy potřeby být pod ochrannými křídly Velkého bratra jednou z východu, podruhé ze západu, je obrovskou slabostí, zbabělostí a omylem minulých, ale i současných politiků, která se českému národu v budoucnu opět, jako už několikrát, krutě vymstí, neboť vždy budeme skákat jako poslušní pejsci podle pravidel nadřazené velmoci. Mnichovská zrada a ruská okupace by měla být dosti velkým poučením. Měli bychom mít více národní hrdosti a patřit sami sobě a ne se opírat o někoho, kdo se v tuto chvíli, neboť mu to ekonomicky a strategicky zrovna vyhovuje, tváří jako náš spojenec.

Naše země by měla v první řadě válčit mírovými zbraněmi, tedy slovem a perem. Měla by být iniciátorem založení seskupení státu v mírové alianci nezávislých států (Rakousko, Švýcarsko, Finsko, Švédsko, Irsko a země bývalé Jugoslávie, které hrůzy války prožily nedávno) a na mezinárodní úrovni bojovat o celosvětové odzbrojení a ne si hrát na něco, co, s počtem 10,5 miliónů obyvatel, ČR rozhodně není. Našimi zbraněmi musí být strategická diplomacie a ekonomická a státnická moudrost, založená na nezávislosti, která jediná může naší zemi přinést všeobecnou prosperitu.

Dvě otázky závěrem:

Co je pro Česko prospěšnější? Řinčet zbraněmi a utrácet za ně 2% z HDP nebo 0,5% HDP investovat do diplomatického prosazování celosvětového míru?

Kdepak ti moudří státotvůrci, kteří by se postarali o všeobecnou národní a ekonomickou prosperitu a bezpečnost, založenou na diplomatické strategii, ekonomické a politické nezávislosti při trvalém prosazování míru, jsou? Ať se dívám sebevíc, prostě je na naší politické scéně nemohu najít.

Petr Havlíček

Tento článek lze libovolně šířit po internetu

Autor: Petr Havlíček | karma: 33.74 | přečteno: 1923 ×
Poslední články autora