Petr Havlíček

Bruselští byrokrati dostali od Britů kopačky

30. 06. 2016 10:30:00
Důvodů k CZEXITU existuje celá řada, ty ale drží český i evropský establishment tradičně pod pokličkou a přes média tlačí lidem do hlav jen to, co se jim hodí do krámu.

Když po internetu kolovala celá řada nekompromisních kritických vystoupení Nigela Farage (zde) o zkostnatělé, nefunkční, nedemokratické a neperspektivní Evropské unii, byl považován za rebelujícího extrémistu a dokonce i blázna. A ejhle, dnes, po několikaletém vytrvalém boji proti „bruselizaci“, Británie z EU na přání voličů vystupuje a on se pravděpodobně stane budoucím britským premiérem. To je pro evropské papaláše, kteří se mu smáli a cítili se na svých dobře placených postech z daní Evropanů neotřesitelní, pořádně ledová sprcha.

Lákadla nesplněných slibů

Ze strany bruselských byrokratů bylo jedním z hlavních lákadel vstupu do EU slib postupného smazání ekonomických rozdílů mezi silnými ekonomikami západu a slabšími ekonomikami východu. To se ale ani po 13 letech bratrského semknutí, při kterém čeští mocipáni skláněli svoje hlavy před bruselskou šlechtou až ke kolenům, ani v nejmenším nenaplnilo a z dosavadního celospolečensko-ekonomického vývoje je tak patrno, že se tento falešný slib ve skutečnosti nikdy ani naplnit neměl.

Důvody ekonomické stagnace

Hlavním nositelem prosperity jednotlivce, firmy a potažmo státu je tvorba, výše přidané hodnoty. Tu lze získat jen za předpokladu, že dané subjekty disponují úspěšným vývojem a progresivními, výrobou podpořenými výkonnými technologiemi, nikoli dohledem a kontrolou, rozbujelou byrokracií. Značná část stěžejních vývojových oblastí ale z ČR odfrčela (prodejem nebo privatizací mnoha českých firem) do zahraničí, a to nás na oplátku obohatilo montovnami, supermarkety a skladovými hangáry internetových obchodů s prací ve mzdě, kde minimální přidanou hodnotu schlamstnou zahraniční vlastníci a nenažrané banky.

A jak roky společné bratrské cesty Evropou plynou, tak se rozplývají sny o německých platech a naopak přibývá skepse a zklamání z prapodivných nařízení všemocné EU. Pokud tomuto EU říká rovnocenné partnerství, tak já tomu říkám vztah podřízené a nadřízené země. Silné Německo a celý západ využívá evropského jednotného trhu k profitu z levné pracovní síly východu a nikdy nedopustí, aby to bylo jinak. Ve své podstatě pracujeme za východní mzdy a platíme západní ceny. Toto je, vážení, pravá tvář EU, která uvalila sankce na Rusko, aby zabránila posilujícímu odbytu do ekonomicky sílícího Ruska. EU nás potřebuje jako svoje námezdní dělníky a my tuto roli celá ta léta, jako hlupáci, hrajeme. Naše suverenita se rozplynula a nastoupilo patolízalství prostřednictvím úschovny odložených druhořadých politiků v byrokratické evropské struktuře.

Od čeho se Britové chtějí oprostit a proč BREXITU říkají nezávislost?

Nikde se občan nedozví skutečný počet bruselských darmožroutů. A tak si skupina studentů z Open Europe vzala veřejné informace jednotlivých institucí EU a dala si práci se sčítáním aktivních kmenových zaměstnanců. A toto je výsledek:

Organizační jednotka EU počet zaměstnanců

Komise 34 335

Parlament 8 190

Soud 1 995

Evropská Rada 3 803

Mezisoučet 48 323

Auditoři, Ombudsman, Centrální banka atp. 5 100

Další agentury (ENISA, CdT,ERA, EMEA ..) 5 156

Common Foreign & Security Policy Agencies 173

Police & Judicial Politika 745

Výkonné agentury 1 256

Experti ve skupinách 44 650

Členové permanent repres. 2 584

Výbory pro "komitologii" 7 904

Výbory pro přípravu jednání Rady 6 888

Mezisoučet 122 779

Mise (Kosovo, Palestina, Irák, Afg..) 10 553

Lidé placení z EU v národních byrokraciích 36 200

===================================================

Součet 169 532

Zdroj: http://knapp.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=57579

To ale není všechno. Na každém ministerstvu je odbor pro EU. Na každém krajském úřadě je odbor pro EU. Pokračuje to dalšími státními úřady, o jejichž existenci většina lidí ani neví.

Poťouchlé zákazy a příkazy bruselských hlavounů

  • Pomazánkové máslo se nesmí nazývat „máslo“.
  • Nelíbily se jim naše domácí zabíjačky.
  • Zakřivení banánů má mít speciální EU parametry, nejlépe žádné.
  • RUM jsme museli přejmenovat na Tuzemák.
  • Jsme omezováni ve výsadbě vinné révy a dalších zemědělských komodit.
  • EU zakázala používání levných žárovek, jakoby občan byl osel, který nemá vlastní rozum.
  • Zakazuje výrobu a prodej výkonných vysavačů.
  • Chystá se odebrat lidem legálně držené zbraně.
  • Nedávná novinka, ve které EU navrhuje, aby se za roboty odvádělo sociální pojištění, nasvědčuje totální ztrátě reálné míře soudnosti.

Destruktivní chování bruselských hlavounů

  • EU vymyslela jiná pravidla pro EIA a znemožnila miliardové investice do připravených projektů v infrastruktuře a dopravě.
  • EU cíleně financovala demolici cukrovaru např. v Hrochově Týnci, čímž naši zemi téměř vyřadila z výroby této strategické suroviny.
  • EU zachraňuje zkrachovalé Řecko, které podvedlo celou EU lhaním o stavu své ekonomiky a doslova parazituje na poctivosti ostatních států.
  • EU pod hrozbou krácení dotací zavedlo kvóty na rozdělování imigrantů, které do naší země nikdo nezval.
  • EU zcela selhalo při ochraně Schengenského prostoru před ilegálními migranty, a tím odhalilo pravou podstatu neschopnosti státní byrokracie EU.
  • EU opakovaně zamítá uvolnit prostředky do oblasti seniorského bydlení, a to i přes skutečnost, že neřešení této oblasti už teď přináší obrovské celoevropské společenské a sociální problémy.
  • Nový francouzský zákon o minimální mzdě, takzvaný Loi Macron, míří přímo proti jednomu z pilířů evropské integrace – jednotnému trhu. Po zavedení minimální mzdy v Německu a jejím uplatnění na přeshraniční dopravu do Německa v loňském roce, je to již druhý podobný krok ze strany úřadů členských států Evropské unie. Hospodářská komora proti tomuto hlasitě vystupuje.

Švýcaři už o členství v EU nestojí, chystají se stáhnout svoji žádost, kterou podali před 24 lety, ale nikdy se do bloku nezapojili. Rozhodla tak Stavovská rada, která zastupuje jednotlivé švýcarské kantony.

Naskýtá se otázka: Co na to naše politická reprezentace?

Pokud se vrátíme na počátky vyjednávání našeho vstupu do EU, asi si vzpomenete, že první pokus s Evropskou ústavou nevyšel, a tak přišla na řadu Lisabonská smlouva, doprovázená masivní mediální masáží a lidé uvěřili. Po 15 letech jsou dvě třetiny obyvatelstva ČR zhnuseny nenaplněnými sliby, a to i přes skutečnost, že se média snaží křivit skutečnou realitu, jak to jen jde. Odchod Britů je vyděsil tak, že ve svých lžích panikaří a jedním dechem odsuzují Británii a současně volají po nutnosti rekonstrukce EU a zapomínají na to, že po změně, na rozdíl od nás, Britové volají už řadu let a nic se nedělo. Proto po 43 letech z EU odešli.

Výše platů a náhrad europoslanců

Zajímá vás na kolik si příjde europoslanec měsíčně? Zde je přehled:

Příjmy poslanců EP

EUR (měsíčně)

Kč (měsíčně)

Plat

7.957 (cca 6.200 po odvodech)

218.000 (170.000)¹

Důchod

cca 1.392 (za 5 let v EP, od 63 let)

38.000¹

Příspěvky

- Na všeobecné výdaje (náklady na řízení kanceláře v členském státě)

4.299

118.000¹

- Na cestovní výdaje (účast na oficiálních schůzích orgánů EP)

dle skutečných nákladů

- Roční příspěvek na cestovní výdaje (mimo účast na oficiálních schůzích orgánů EP)

4.243

116.000¹

- Na asistenty (čtvrtinu těchto prostředků lze využít na služby, např. odborné studie, posudky, právní poradenství, správa webu, atp.)

21.209

581.000¹

- Denní příspěvek (diety)(schůze v út, st, čt, pá)

304/den na schůzi orgánu EP

8.300¹/den

¹Přepočteno kurzem ze dne 31. 3. 2014 ve výši 27,40 CZK/EUR. Částky jsou zaokrouhleny na celé.

Za neúspěch a prohru se v politice platí, nikoli však v EU.

Cameron uznal svoji prohru (podpora setrvání v EU) a oznámil rezignaci. Těmi, kdo ale rovněž prohráli, a to na plné čáře, jsou především hlavní představitelé EU. Očekával jsem, že se stejně zachová samozvaný president Jean Claude Juncker (plat 715 000,- Kč měsíčně) a světe, div se, ono nic. Naopak se zarputile pustil do Britů, co si to dovolili, a naznačil tvrdá odvetná opatření. Pokud se tak stane, ukáže se pravá tvář nedemokracie EU a spustí se řetězová reakce znechucených členských států, které pochopí, že sebereflexe a nutná reforma diktátorské a totalitní instituce EU zcela jistě nehrozí. Pokud se tato úvaha naplní a další země se rozhodnou uštědřit byrokratickým parazitům z EU kopačky, tak, jak to učinili Britové, nestane se nic závratného, jen přijde 170 tisíc úředníků o velmi dobře placenou práci a budou se muset začít živit něčím užitečnějším.

Petr Havlíček

Pozitivní svět

Článek lze libovolně šířit po internetu



Autor: Petr Havlíček | karma: 32.74 | přečteno: 1343 ×
Poslední články autora