Petr Havlíček

Univerzální superpolitik

17. 05. 2017 6:59:37
Pokud připustíme, že všechny kauzy, které se na politické špičky trvale valí, jsou založené na reálných základech, musíme s hrůzou konstatovat, že nám vládnou potencionální budoucí kriminálníci.

Když se ohlédneme do minulosti, kolik z vrcholných politiků skončilo v base nebo jsou vyšetřováni justicí, začínám silně pochybovat, že by budoucí volby mohly tento přetrvávající negativní trend zvrátit.

Pro společnost je ale fajn, že si čelní politici jdou tak tvrdohlavě po krku, jinak bychom se nikdy nedozvěděli, co jsou ti naši vrcholoví „týpci“ vlastně zač.

Vše, co se kolem politických stran a jejich úžasných představitelů děje, je zaměřeno výhradně na udržení se u moci. Tedy u štědrého státního koryta, které si sami sobě nezapomínají pravidelně doplňovat výživnou stravou.

Nejhorší na celé této nikdy nekončící šaškárně je, že voliči jim za dobře natrénovaný divadelní part ještě tleskají a následně je svojí volbou vynesou až na posty nejvyšší.

Současná Sobotkova demise v několika dějstvích je přesnou ukázkou snahy, jak Babiše odříznout od vlivu na vyšetřování (např. v kauze korunových dluhopisů) finanční správou, které vyplodil Kalousek, jenž nyní řve, co si to Babiš dovolil. A přitom to není zase tak dávno, co si Babiše zval na oslavy svých narozenin. Proč asi­?

Zeman si trapným odchodem při nepředání demise vyřizuje svoje účty se Sobotkou a dává jasně najevo svůj postoj k Babišovi, který protislužbou nepostaví protikandidáta v prezidentských volbách.

Babiš opakovaně lže, jako když tiskne, není schopen vysvětlit svoje ekonomické transakce a ještě se durdí, že si novinářská pakáž dovoluje napadat jeho miliardářskou výsost za porušování novinářské etiky.

Všechny politické strany, které jsou u moci, jen předstírají, že vládnou ku prospěchu národa. Ve skutečnosti jejich předáci dělají jen to, co jim vynese vysoké volební preference, které je udrží u vytoužené moci. Jejich hlavním cílem je touha po bohatství. Chamtivost, nenávist, závist a klam jsou nástroje, které politici používají na své cestě k moci. Nezáleží jim na nás, lidech, a už vůbec ne na naší zemi. Potřebují nás jen k vytvoření výtahu do nejvyšších pater moci.

Univerzální superpolitik

Vzhledem k blížícím se volbám je na místě, abychom se pokusili vytvořit obraz českého superpolitika, kterého můžeme sestavit z vlastností nám Čechům známým, jimiž disponuje valná část politických garnitur.

Charakteristika:

Náš superpolitik je frajer, a proto nenosí peníze v peněžence, ale v krabici od vína. V jeho očích „všetci kradnú“ a aby mu prašule nešlohli, „ulejvá“ si je do korunových dluhopisů. U svých partnerek trvá na tom, aby ho oslovovaly „ty debile“. Jeho příjmy jsou křišťálově čisté, a aby si je neušpinil, tak si je ukládá do sejfů v Poslanecké sněmovně. Byt si zásadně pořizuje ze svých poslaneckých náhrad. Aby ukázal svoji dobrosrdečnost, občas otevře brány kriminálů dokořán. Superpolitika také poznáte podle toho, kolik má doma zcizených protokolárních per či propisek, které posléze používá k podpisu církevních restitucí, odměn dámám, které dřou jako kobyly a cinknutých losovaček. Můžete ho potkat v metru, jak rozdává koblihy nebo také jak se potácí zasažen virózou při otevírání korunovačních klenotů. Nemá problém se svojí ženou, neboť jakmile dosáhne určité váhy nebo věku, vymění ji za mladou štíhlou laňku nebo ztepilou kobylku. Líhně superpolitiků se nejčastěji vyskytují v Prognostickém ústavu, také je naleznete ve svazcích STB, KSČ, na nádraží nebo v knihkupectví. Superpolitik se rád obklopuje hustou sítí byrokratických mašinérií utkanou ze státních úředníků, kteří mu posléze, s povděkem za tvorbu úřednické množírny, rádi dají svůj hlas. Superpolitik má také dobře vyvinuté ochranářské instinkty, a proto nešetří na obraně vlasti a rád si připlatí nějakou tu miliardu navíc jen proto, aby měl dobrý pocit z kvalitně zkorumpované práce. Nejkvalitnější práci ale superpolitik odvádí v oblasti zákonodárství. Na hlavu nebohých občanů vychrlí takové množství nesmyslných zákonů, norem a vyhlášek, které přestávají být garantem pravdy, z čehož je následně občan natolik dezorientován, že když je neprávem zkorumpovanou justicí odsouzen, nezmůže se ani na odpor. U superpolitika budete marně hledat pozitivní vlastnosti, zato těch negativních tam naleznete celou řadu.

Co takhle podrobit politiky Testu pozitivní osobnosti? Ten je schopen obnažit jeho pozitivní a negativní vlastnosti a umožnit voliči nahlédnout do nitra našeho superpolitika.

Vycházející kniha Kladivo na politiky, která obsahuje test pozitivní osobnosti, se může stát pomyslným kladivem na nečestné politiky.

Etice, morálce a pravdomluvnosti se superpolitik vyhýbá jako čert kříži.

Petr Havlíček

www.pozitivnisvet.cz

Autor: Petr Havlíček | karma: 24.90 | přečteno: 893 ×
Poslední články autora