Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vykoštění socani i komunisti

Oni to snad nikdy nepochopí, že jim Babiš krade voliče. Kde jinde by  těch 30% ANO  asi nahrabalo? Na pravici sotva.

Vedení ČSSD v čele s Hamáčkem v neutuchající zaslepené touze po moci a tučných postech skočilo Babišovi na lep. Babišovi, který v podnikání uplatňuje bezohlednnou nemorální chorobu, kterou zatáhl i do politiky, kde se šíří jako mor. Jakékoli spolčení s ním končí většinou rafinovaným nepřátelským převzetím ekonomické moci, v případě politiky vyrabováním elektorátu stranického voličstva, zveličováním vlastních zásluh a nečestným  přivlastňováním úspěchu jiných.

 Babiš získává voliče úplatkem

Proč by ho nevolili státní zaměstnaci, kterých jen za jeho působení v politice přibylo 50 tisíc, celkem jich je 470 000, když se jim plat zvedal již několikrát. Proč by mu nedali hlas důchodci, kterých je 2 421 463,  jimž také navýšil razantně důchody?  Vše by bylo v naprostém pořádku, jen kdyby  všechno toto štědré rozdávání nešlo na úkor rostoucího státního gigantického dluhu a neroztáčela se kola inflace, která dříve či později pozitiva růstu platů a důchodů vygumuje. V tuto chvíli činí státní dluh 1 816 626 244 468 Kč. V přepočtu na jednoho obyvatele to je 170 315 Kč. Kam se hrabe Kalousek s dluhem 121 000,- Kč na občana, který jako předvolební tah ve formě šeku rozesílal vyděšeným občanům.

Pokud k vládním institucím přidáme ještě dluhy obcí, krajů a zdravotních pojišťoven, naroste nám celková výše dluhu na neuvěřitelných 2 263 500 000 000.- Kč a to se již dostáváme ke 40% vůči hrubému domácímu produktu. (data: Český statistický úřad). A to jsme teprve na začátku rozjezdu ze strmého kopce levičácké vlády. Za rok jsou volby do Poslanecké sněmovny, to bude teprve mazec.

Už teď estébák Babiš, s krycím jménem Bureš, mluví o schodku půl biliónu, tedy další navyšování ve státních výdajích, jež dluh opět navýší na nesplatitelnou astronomickou sekyru ve výši dva bilióny sedm set šedesát tři miliard. Myslíte, že vytloukání dluhu dluhem něco vyřeší? Dluhová krize už tady před deseti léty byla a jak je vidno, příčinu dodnes naši zákonodárci nepobrali, a tak si ji se vší pravděpodobností budeme muset zopakovat. 

Úsporná řešení nejsou na pořadu dne

Byl jsem vždy kritikem vysokých, mnohdy nesmyslných daní a jejich snížení vítám, ale vedle toho musí každá zodpovědná vláda spustit úsporný program, který výpadek za zrušených daní nahradí a přistoupit ke snížení státních výdajů a to především ve státní správě, která bobtná a bobtná.  V této oblasti se ale ze strany vlády neděje vůbec nic. Díru v rozpočtu jednoduše zalepí dluhem. Příklad by si naši slavní politici mohli vzít z Itálie, kde bylo vypsáno referendum o snížení počtu poslanců a senátorů. 70% voličů řeklo razantní redukci papalášstva své ano a z necelé tisícovky zákonodárců ubyde úctyhodných 230 poslanců a 115 senátorů. S nimi odejde i početná armáda úřednických byrokratů přisátých na přebujelé státní instituci. Italský deník Corriere della Sera odhaduje roční úsporu 81 miliónů eur, tedy přes dvě miliardu českých korun. Naše média o těchto důležitých rozhodnutí Italů mlčí jak hrob. A současný establishment se klepe strachy, aby se tento nový proud zefektivnění a očisty státních institucí nepřelil do našeho Agrofertistánu.

Nikdy neodstoupím, všichni si to zapamatujte

Tato premiérova slova se vryla do paměti mnoha z nás. Mně osobně se ale mnohem více vryla do paměti Babišova lež o vlastnictví Čapího hnízda a jeho přísaha na zdraví svých dětí. Pamatuji si mnoho dalších podlých lží a trapné rychlé změny morálního kodexu hnutí, aby nemusel jako první rezignovat na všechny stranické posty v ANO z důvodu podvodu vyšetřovaného policií. Pamatuji se na dlouhou řadu skvělých lidí, kteří mu uvěřili, že bude líp a posléze zklamaní a podvedení z ANO odešli, tak, jako já, protože s urputným hovadem (jak sám sebe Babiš nazval) nemohli dále spolupracovat. Ze zakládajících členů hnutí zůstala jen hrstka těch, kterým nevadí premiérova brutalita, ponižování a také ekonomická závislost a úzká spojitost pupeční šňůrou s Babišem, respektive s Agrofertem.

Každý politický subjekt, který nepochopí, jak urputný, sebestředný a bezohledný řezník Babiš je, se dočká vykostění svého voličstva a skončí tak, jak ČSSD a komunisté, kteří balancují na hranici volitelnosti a v budoucnu se s velkou pravděpodobností stanou  pidistranou odsouzenou do propadliště politických dějin.

Co myslíte, bude nám líp s dluhem převyšujícím dva státní celoroční rozpočty a zničenou podnikatelskou strukturou, která nás všechny živí?

Kam se nám ty miliardy, vlastně bilióny, jenom poděly?

Je to důsledek hloupého hospodaření minulých vlád, ale bohužel i té současné. Stále jsme překladištěm a montovnou Evropy. Převážně nevyrábíme finální výrobky, ale jen subdodávky, a to prací ve mzdě, kde smetanu neboli zisk z přidané finální hodnoty, slízne někdo jiný.  Nechápu, jak je možné, že vláda nedělá nic pro to, aby výnosy zahraničních nadnárodních korporací, které se vytváří na rukou našich lidí, musely být reinvestovány v ČR. Nechápu, jak to, že náš stát nemá vlastní banku, která by eliminovala mnohdy lichvářské  poplatky zahraničních bank. Stačí se podívat do Rakouska, Švýcarska a dalších zemí, které si drží většinový podíl ve strategických ekonomických oblastech a nerostných přírodních zdrojích. Rozum zůstává stát nad tím, že u nás hospodaření s vodou mají z větší části pod palcem stále zahraniční společnosti. Nebo že plyn z Ruska nám přeprodávají Němci, kteří mimo jiné u nás těží také kaolín. Ani likvidace komunálního odpadu  není pod   kontrolou státu, ke všemu potřebujeme žábu na prameni.

Lidé by si měli uvědomit, že pokud jakákoli politická strana zvedne ruku pro investiční pobídky a daňové prázdniny zahraničním společnostem v naší zemi, odsuzuje k zániku naše české firmy, neboť se takto odčerpá obrovský výrobní potenciál. Zisk, který na nich vytvoří, odfrčí do zahraničí. Mnohokrát, když slyším na toto téma žvanit politiky, tak si říkám, jestli náhodou nespadli z višně nebo že musí být placeni za šíření lží. Kolikrát jsme již slyšeli, že se musí zatočit s firmami, které mají sídlo v daňových rájích, a zase se neděje nic. Například v USA jsou jakékoli transakce z daňových rájů zcela zakázané.

Demokracie k obrazu mému

Takhle by se dal nazvat přístup k demokracii v ANO, ale i v některých dalších stranách a hnutích. Jiný názor, než má předseda, je zcela vyloučen. Pokud se najde nepohodlný remcal, který nepochopil, kdo tu „demokraticky“ vládne,  je postupně, samozřejmě „demokraticky“, odstraněn. A tak se nelze následně divit tomu, že u nás nikdy všelidové referendum k závažným ze strany politiků neřešených problémů a potřeb obyvatel ČR nebude. A tím pádem se nikdy nepodaří establishment zastavit v bezohledném zadlužování a páchaní ekonomických hovadin v procesu  politické soutěže (boj moc a koryta).

Otázka, která by nás měla zajímat, zní: Kde na neočekávané náklady špatné hospodaření a straty, stát a přidušená podnikatelská sféra vezme? Budou se muset zadlužit. U koho? A tady je třeba hledat klíč k rozluštění záhady trvale rostoucího nesmyslného dluhu.

Petr Havlíček

 

 

Autor: Petr Havlíček | sobota 17.10.2020 10:30 | karma článku: 25,97 | přečteno: 1011x
  • Další články autora

Petr Havlíček

Podvod zvaný inflace

Pojďme si krok za krokem rozklíčovat tento podvodný korupční mechanizmus, který nás připravuje o náš majetek.

14.12.2022 v 11:30 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1262x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Stavidla pravdy se zavírají

Cenzura čehokoli je nástroj diktatury, která si usurpuje moc nad druhými. Je to znásilňování příjmu informací a názorů lidí s cílem omezit pravdu.

11.4.2022 v 9:00 | Karma: 26,77 | Přečteno: 932x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Podvod zvaný inflace

Inflace nám leze do peněženek a politici, kteří ji způsobili, nám znovu tvrdí, že nás před ní budou zachraňovat. Je to nebetyčný bezohledný podvod.

24.2.2022 v 13:30 | Karma: 31,38 | Přečteno: 963x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Předsedo Rakušane, hodili jste místní samosprávu přes palubu

Krucinál, proč si myslíte, že vás lidé volili? Starostové, to je značka záruky toho, že místní rozvoj bude v dobrých rukách a vy toto důležité ministerstvo dáte Bartošovi, který nikdy nebyl zastupitelem, natož starostou

5.1.2022 v 9:20 | Karma: 38,64 | Přečteno: 1730x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Havlíček

Svatá vakcinace nefunguje

Můžete si v médiích vychvalovat vakcinaci až do nebe, nahánět lidem hrůzu, strach a vyhrožovat jim postihy. Realita, kterou vidím dnes a denně kolem sebe je poněkud jiná.

2.12.2021 v 12:30 | Karma: 21,65 | Přečteno: 1181x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Děláte ze zdravých lidí vyvrhele

Nařídili jste nosit roušky, pak respirátory, a to i přes to, že tato ochrana zastavit virus z principu jeho velikosti nedokáže. Slibovali jste 80-90% vakcinační účinnost. Dnes vidíme, že to nebyla pravda.

15.11.2021 v 15:30 | Karma: 36,38 | Přečteno: 1762x | Diskuse| Politika

Petr Havlíček

Obchodníci se strachem

Tento článek nemá za cíl zlehčovat nákazu chřipkou, ale hledá odpovědi na to, kde se společnost odpovědí od politiků doposud nedočkala. Naopak se setkává se zastrašováním a manipulací s veřejným míněním a chaosem.

5.2.2021 v 10:00 | Karma: 28,43 | Přečteno: 682x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Havlíček

Rozpad systému ekonomických a mravních hodnot

Každá demokracie za pomoci kypící byrokracie dříve či později zdegeneruje na oligarchii, provázenou rozbujelou korupcí, klientelizmem, narůstající centralizací a regulací nejlépe všeho.

4.2.2021 v 11:00 | Karma: 26,43 | Přečteno: 918x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Havlíček

Člověk člověku vlkem

Stále bobtnající státní aparát, který by měl sloužit výhradně pro efektivní podporu prosperity společnosti, se stává parazitující ropuchou na státním prameni.

21.1.2020 v 11:00 | Karma: 22,61 | Přečteno: 766x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Ať vzkvétá naše zemička

Veřejný dluh ČR ve výši 1 751 871 863 000,- Kč přesahuje celkový roční výkon České republiky. Jedná se o politickou destrukci vytvořeného kapitálu při uplatnění socializace ekonomiky, která ničí vyvážený ekonomický řád.

5.11.2019 v 12:35 | Karma: 36,98 | Přečteno: 1818x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Ať žije EU, ale za své

Za pomoci byrokratů EU, ovládaných globalistickou elitou, hodlají tyto skupiny zničit nezávislost národních ekonomik a vytvořit obludu, nad kterou již nemá národ, žádnou ekonomickou, politickou a už vůbec ne demokratickou moc.

14.5.2019 v 9:00 | Karma: 38,03 | Přečteno: 1902x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Chtějí vládnout, ale nenést odpovědnost.

Mám takový pocit, že když se občan se stranickou legitimací v kapse stane jedním ze zákonodárců, nějak automaticky sám sebe povýší do role nadčlověka, který, jak se zdá, má automaticky patent na rozum a nějak zapomene důvod toho,

8.1.2019 v 10:50 | Karma: 35,67 | Přečteno: 1857x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Alláhovo kukaččí vejce

Německo dobrovolně přistoupilo k demografické sebevraždě svého vlastního národa, když do své země přizvalo islám, který v překladu z arabštiny znamená „podrobení“. Ti, kdo skutečně chápou podstatu islámu, se oprávněně ptají: Proč?

3.4.2018 v 10:00 | Karma: 42,07 | Přečteno: 2561x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Havlíček

Eurošmejdi mají vítr z referenda

Političtí byrokrati balí pravdu do slupek lží tak dokonale, že se z nich pravda k lidem nedostane...

26.2.2018 v 11:00 | Karma: 43,36 | Přečteno: 3281x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Svatý Andrej

„Starosto!“ volá na mě Tonda a kývá, abych si v útulné hospůdce k němu přisedl. Jakmile dosednu, hned spustí: „Mám podezření, že třicet procent voličů je uhranutých predátorem Babišem.“

7.1.2018 v 18:50 | Karma: 43,55 | Přečteno: 5180x | Diskuse| Politika

Petr Havlíček

Diktatura eurošmejdů

Za novou evropskou směrnicí GDPR, která údajně přináší občanovi novou, silnější ochranu osobních údajů, se skrývá nehorázný a nic neřešící byrokratický „eurovopruz“, s hrozbou sankční pokuty až ve výši 20 000 000,- Eur.

19.12.2017 v 21:50 | Karma: 40,55 | Přečteno: 2520x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Havlíček

Víte, proč vám zdražili máslo?

Nevšiml jsem si, že by máslo v obchodech chybělo. Ani na něj nikdo nestojí fronty, přesto nám kdosi tvrdí, že ho je nedostatek, a proto se musí zdražit. Přitom výkupní ceny mléka jsou stále žalostné.

12.10.2017 v 7:10 | Karma: 21,87 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Oznámení oligarchy Bureše

Po dlouhém přemlouvání (na mě závislých), mých věrných aňáků -agroťáků, oznamuji lidu českému a moravskému, že ač nerad, vzdávám se všech politických i nepolitických funkcí a to na dobu pěti let,

29.8.2017 v 12:30 | Karma: 32,75 | Přečteno: 1766x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Univerzální superpolitik

Pokud připustíme, že všechny kauzy, které se na politické špičky trvale valí, jsou založené na reálných základech, musíme s hrůzou konstatovat, že nám vládnou potencionální budoucí kriminálníci.

17.5.2017 v 6:59 | Karma: 24,90 | Přečteno: 933x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Další krok EU k vlastní sebedestrukci

Klamání občanů EU. Tak se dá definovat prosazení směrnice Evropské komise o zbraních, která v podstatě požaduje odzbrojení občanů Evropy.

27.3.2017 v 11:35 | Karma: 36,56 | Přečteno: 1470x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života