Slušňák Nečas a slušňák Kalousek

19. 06. 2013 15:15:39
Takovouhle mezinárodní ostudu ČR ještě nezažila a, světe, div se, oni ještě mají snahu se v tomto politickém svinstvu vzájemně podržet, tak, aby z problému vykličkovali. Proč asi? No protože jsou oba dva zmínění pánové v politické korupci již celá léta namočeni až po uši. Nad čím ale zůstává rozum stát je rétorika výmluv a zdůvodnění, kterou oba používají k obhajobě svého nečestného a zkorumpovaného postoje k přirozeným pravidlům slušného chování. Oni povýšili sobectví na ideologii a z této ideologie stvořili politický program.

Překroucená politická pravidla

Politiky korumpuje samotná podstata politické moci, kterou si přetvořili a dle potřeby zdeformovali tak, aby sloužila pro naplnění jejich soukromých materiálních potřeb. Vnímají stát jako pouhý nástroj (kasičku) sloužící k dosažení cílů, které nemají s poctivou službou státotvorství, zaměřenou na prosperitu společnosti, nic společného a jak je patrné nejen z minulosti, ale také ze současného dění, trpí ztrátou sebereflexe, neboť jim už nepřijde nemorální, že nakupováním (korumpováním) poslanců vlastně kradou. Ti, kteří si neváží občanů a své (osobní) zájmy povyšují nad jejich (obecné) zájmy, působí destruktivně na celý politický a ekonomický systém.

Opozice se svatozáří nad hlavou

K tomu všemu slyšíme, jak se opozice „spravedlivě rozhořčuje“ nad nemorálností pravice a přitom má sama metrák másla na hlavě, neboť má jednoho ze svých hejtmanů a další nenechavce za katrem (za mohutnou korupci) a vůbec si nepřipouští, že tu samou politickou korupci provádí všude, kde jí k tomu byla dána příležitost (v tuto chvíli na úrovni téměř všech krajů). Snad největším paradoxem dnešního katastrofálního stavu nedodržování zákonů a přirozeného práva je zjištění, že úplatek podaný na půdě parlamentu není úplatkem, protože tady zákony slušnosti a poctivosti neplatí, neboť zde platí parlamentní imunita. Nelze také nepřipomenout zázračné zbohatnutí expremiéra ajznboňáka Grosse, které doposud nikdo poctivě a v souladu s etikou a přirozeným právem nevyšetřil. Dalším příkladem je funkce eurokomisaře pro expremiéra Vladimíra Špidlu, to byla také povedená trafika, nebo chcete- li, úplatek, aby v tichosti odstoupil z funkce předsedy vlády.

Současná kauza, a z toho vyplývající vládní krize, je doposud nejzávažnějším odhaleným kriminálním deliktem, který svědčí o tom, jak hluboce mafiánství prorůstá do státní správy, celého politického spektra a co je nejhorší, i do struktury vysoce postavených šéfů vojenského zpravodajství, které je jednou ze tří nejdůležitějších bezpečnostních institucí státu. Celá kauza s dosud běžně používanou praxí přidělování státních trafik (v tomto případě pro exposlance, kteří protislužbou vyklidili své poslanecké pozice) by nemohla být zrealizována bez souhlasu a podpory šéfa ministerstva financí Kalouska, neboť posty ve státních firmách přímo podléhají jeho rezortu. Dá se tedy předpokládat, že mezi premiérem, jeho udřeným koněm Nagyovou a Kalouskem došlo ke vzájemné spolupráci, spolčení za účelem promyšlené politické zlodějny, kterou všichni zúčastnění berou jako fungující a zdařilou součást svého „podnikání“, aniž by si připustili, že právě toto nemorální chování rozkládá stát a celou společnost.

V tuto chvíli nám všem nezbývá nic jiného, než doufat, že se policii podaří zajistit dostatek relevantních důkazů o chování našich čelních rádoby politiků, z nichž bude možno vyvodit trestněprávní důsledky a věřit, že pravolevá politická mafie nebude mít sílu a moc se zbavit odvážných vyšetřovatelů a státních zástupců, například tím, že by se jí podařilo dosáhnout zrušení vrchního státního zastupitelství v Olomouci (což se ze strany politických elit již delší dobu chystá) a věřit, že již nikdy nebude sloužit politikům jako zametací četa nepohodlných kauz.

O vážnosti, hloubce a obludnosti tohoto grandiózního skandálu svědčí fakt, že se jedná o selhání současného politického systému jako celku. Voliči by v blížících se volbách měli tyto zkorumpované politické subjekty jednoduše nevolit, definitivně je vystrnadit z politického výsluní, očistit politické spektrum od korupčníků a stabilizovat tak naši zemi. Společnost potřebuje změnu systému, který umožňuje gigantické financování politických stran státem, vrátit je do roviny ideologické platformy, ne-li je rovnou zakázat a umožnit kandidaturu do horní a dolní sněmovny jen schopným a čestným jednotlivcům, čímž by došlo k zamezení monstrózních a drahých volebních kampaní financovaných státem.

Lidé touží po klidu normálního žití, bez hrozby nekompromisních soukromých exekutorů, po tom, aby právo platilo pro všechny bez rozdílu a nemuseli se stresovat, zda zítra nebudou na dlažbě a nepřijdou o střechu nad hlavou. Lidé si přejí spravedlnost a média, jež nezkreslují pravdu.

Petr Havlíček

Autor: Petr Havlíček | středa 19.6.2013 15:15 | karma článku: 35.79 | přečteno: 2083x

Další články blogera

Petr Havlíček

Podvod zvaný inflace

Pojďme si krok za krokem rozklíčovat tento podvodný korupční mechanizmus, který nás připravuje o náš majetek.

14.12.2022 v 11:30 | Karma článku: 31.69 | Přečteno: 1232 | Diskuse

Petr Havlíček

Stavidla pravdy se zavírají

Cenzura čehokoli je nástroj diktatury, která si usurpuje moc nad druhými. Je to znásilňování příjmu informací a názorů lidí s cílem omezit pravdu.

11.4.2022 v 9:00 | Karma článku: 26.77 | Přečteno: 893 | Diskuse

Petr Havlíček

Podvod zvaný inflace

Inflace nám leze do peněženek a politici, kteří ji způsobili, nám znovu tvrdí, že nás před ní budou zachraňovat. Je to nebetyčný bezohledný podvod.

24.2.2022 v 13:30 | Karma článku: 31.29 | Přečteno: 935 | Diskuse

Petr Havlíček

Předsedo Rakušane, hodili jste místní samosprávu přes palubu

Krucinál, proč si myslíte, že vás lidé volili? Starostové, to je značka záruky toho, že místní rozvoj bude v dobrých rukách a vy toto důležité ministerstvo dáte Bartošovi, který nikdy nebyl zastupitelem, natož starostou

5.1.2022 v 9:20 | Karma článku: 38.64 | Přečteno: 1692 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 6 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.27 | Přečteno: 394 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 510 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2307 | Diskuse
Počet článků 174 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4402

Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života


TOPlist

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...