Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sorgedoktor

25. 1. 2011 11:28
Autore.To se skoro nedá číst,

třeba si nyskelui b té okresníé nemocbnci  že  ta  legemrta  deccusta nepotřebují operaci

2/ Pooperační zánět   je nirmální komplikace, co na tiom   vidítě

 3/ Toho investičního ředitele s těmi auty bychcht+ěl vidět..

0 0
možnosti

Doktor.bota

25. 1. 2011 16:04
Re: Autore.To se skoro nedá číst,

ha ha, tak si přečti, co si vyplodil ty, grafomane!

0 0
možnosti

FanFanTulipan

24. 1. 2011 15:51
...

Váš článek má hlavu a patu. Karma jak zvon R^:-)

0 0
možnosti

tyraelid

24. 1. 2011 14:32
Nepochopeni jak zdravotnictvi funguje.

Mozna jste dobry podnikatel a hodny clovek, ale o zdravotnictvi nevite vubec nic. Historka o nepoznanych pretrzenych zkrizenych vazu v koleni je tezko uveritelna, ale stat se to asi muze, byt jsem rozhodne presvedcen ze zcela vyjimecne Z vlastni zkusenosti vim, ze pacienti zpetne radi fabuluji o tom co se stalo nebo nestalo a jake byly okolnosti a co vsechno lekari pokazili. Nerikam ze to je Vas pripad ale stava se to nesmirne casto. Pokud si stojite zatim ze se to stalo jak rikate, velmi Vas prosim abyste podal oficialni stiznost CLK a garantuji Vam ze lekar je do pul roka vyloucen. Ja vsak nabizim jeste jinou variantu, do ktere vy treba jako pacient nemusite videt. Prukaznym vysetrenim je magneticka rezonance pred indikaci k operaci, ktera je ovsem malokde, nebot nakup i provoz je velmi drahy. A tomu odpovidaji objednavaci i cekaci lhuty. Jinymi slovy, pretrzene zkrizene vazy nejsou akutni zalezitosti, takze se domnivam ze lekar v okresni nemocnici vas na MRI vysetreni objednal, ale

0 0
možnosti

tyraelid

24. 1. 2011 14:38
Re: Nepochopeni jak zdravotnictvi funguje.

cekaci doba v krajske nemocnici je kolem 2-3 mesicu. Takze to vubec nemusi byt chyba lekare, spise mozna chyba komunikace nebo neporozumeni ze jste nebyl o tomto faktu informovan (at uz z jakehokoliv duvodu). Dale mluvite o tom ze jste byl objednan na prevaz/kontrolu, kde jste byl nucen cekat cely den. Skutecne to povazujete za chybu lekare? Je to jednoduche, je malo lekaru a mnoho nemocnych, ikdyz se nam pan ministr Heger snazi vsugerovat opak, navic odhadem 10%-40% na objednanou kontrolu neprijde, takze se vzdy objednava vice lidi. Lekar jako kazdy jiny ma 8 hodin pracovni dobu (vetsinou vice kvuli sluzbam, ale to ted nechcme stranou). Lekar na ambulanci za 8 hodin stihne osetrit kolem 15 lidi, vice neni v jeho silach. Pak ma jako kazdy pravo jit domu. Ale muze zustat a za poplatek vas osetri hned a bez cekani, at uz primo v nemocnici nebo ve sve soukrome praxi. Povazujete to za uplatek? Ja rozhodne ne. Plati te si pojisteni, ale jeho vyse postacuje nato abyste cekal cely den.

0 0
možnosti

neofyt

24. 1. 2011 12:37
Je to takto všude

Ve všem, co autor píše, mu dávám za pravdu: nemá cenu psát o mých vlastních zkušenostech se zdravotnictvím. Jsou naprosto stejné a příklady by byly obdobé.

Nejhorší ale je, že těm, kteří již dokázali, že nedokážou spravovat věcí veřejné dobře, tak těm to voliči při posledních volbách nijak nespočítali. Je vůbec možné, že ODS a ČSSD jsou zase nejsilnějšími stranami? Politici, kteří jsou dnes u kormidla nikdy neuměli věci řešit rozumně, logicky.

Resumé? Já jsem přesvědčen, že náš národ si nikdy nebude umět spravovat vládu věcí svých, protože si ani neumí zvolit politické zástupce. Samozřejmě se nikdy nic nezlepší, jen budeme rok od roku blíže a blíže místu, odkud se jiné země (a třebas i ty "rozvojové"), zvedají a nám se rychle vzdalují.

0 0
možnosti

Pavel57

24. 1. 2011 9:34
A proč ne takovéhle řešení:

Vážení lékaři, pokud poukážete na konkrétní případy plýtvání prostředky ve vaší nemocnici, budete se podílet na jejich řešení a pomůžete tak zlepšit hospodaření nemocnice, bude 1/2 uspořené částky převedena do mzdových prostředků a použita k navýšení vašich mezd. *** Co vy na to? ;-D

0 0
možnosti

Eles

25. 1. 2011 23:28
Re: A proč ne takovéhle řešení:

Mno, představte si, že jaksi není povinnost lékaře kromě jeho práce ještě zjišťovat hospodaření nemocnice, kontrolovat výběrová řízení, dohledávat ceny přístrojů na trhu, bojovat s managmentem a vyčítat mu drahé nákupy a potom se zase zabývat jeho "vysvětleními". Představte si, že to je zase práce na další plný úvazek. A když už si někdo tu práci dá, kam to v našem neprávním státě vede. Uběhly snad dva roky, co ta severočeská doktorka upozornila na krajskou zdravotní a její nákupy a copak se stalo? Velké nic. Čili je ten Váš příspěvek směšný.

0 0
možnosti

bennycz

23. 1. 2011 17:17
TL, DNR

;-D sorry. ale chápu, že složitý problém vyžaduje dlouhé články.

0 0
možnosti

pavelthelong

23. 1. 2011 16:05
korupce je tam,kde je možné za úplatek

získat něco navíc. A to že všude, od stavebnictví až do zdravotnictví. Jenom si pletete adresáty toho všimného, lékař v zaměstnaneckém poměru nemá ke všimnému prostě přístup. A otázka soukromých ambulancí je jenom neochota poslanců schválit už dříve specifikované "standardy". Tzn. máte normální pojištění, čekejte si v čekárně. Máte-li pojištění soukromé, ošetřím Vás odpoledne přesně na čas. Bohužel otázku schválení standardů zdravotní péče politické strany odkládají jako horký brambor, protože uvedení do praxe přinese spoustu nevůle.....P.S. otázka relatvně časté infekce kloubu vede spousty lékařů ke konzervativní léčbě, ke které Vám radil zřejmě i Váš lékař z té "blbé" okresní nemocnice

0 0
možnosti

joyFX

23. 1. 2011 22:18
Re: korupce je tam,kde je možné za úplatek

pan doktore Dlouhý, to myslíte vážně, že lékař v zaměstnaneckém poměru nemá ke všimnému přístup? Asi nemá cenu vysvětlovat vám, že se mýlíte - o logickém uvažování lékařů toho vím věru dost :-)

Tak tedy, nezbývá vám než prostě věřit, že lékař coby zaměstnanec má ke všimnému dokonce větší přístup než ten, který zaměstnává sám sebe, případně který je zaměstnaný v soukromém zdravotnickém zařízení.

Z poslední doby mám z blízké rodiny info o naprosto neuvěřitelném přístupu k pacientovi v jedné pražské FN. Zfušovaná operace, neschopnost přes měsíc přiznat, že výměna kloubu se nepovedla, převoz do jiného zařízení bez jakékoliv informace jak pacientovi, tak rodinným příslušníkům (rodina musela shánět info přes "známého lékaře"

Mám obavu, že právě pojem "známý lékař" je přesně tím, co české zdravotnictví specifikuje a zároveň ho těžce deklasuje.

0 0
možnosti

Velkopop. Černý kozel cenzorem

23. 1. 2011 15:47
Hned prvních pár vět blbě

Pokud byste alespoň sem tam zapl čt24 a koukl na nějakou debatu bylo by Vám jasné, že není potřeba nic do zdravotnictví přilívat, stačilo by jen z prošustrovaných 27 miliard (odhad transparency international) 3 miliardy ušetřit a bylo by to. :-)

0 0
možnosti

pavel 99

23. 1. 2011 16:08
Re: Hned prvních pár vět blbě

takové "odhady" přímo miluji. Což to "odhadnout" na 50 miliard, to by se mohly platy zdesateronásobit, ne?:-/

0 0
možnosti

jack24

23. 1. 2011 15:17
Dobré myšlenky.

1.Zfušovat práci umí nejen lékař,ale i plynař,stolař nebo automechanik a to si vezmou od hodiny mnohem víc než chtějí lékaři.Tím nechci šlendrián omlouvat.

2.Jestliže neproplácení 3 dnů nemocenské výborně zabralo(ano,já si raděj vezmu na ty 3-5 dnů co potřebuju vyležet bacila,dovolenou,která má mít ale efekt zotavení,čímž mi pak právě na to chybí a to opět nepřispívá mému zdarví,že....,nebo chodím s horečkou do práce a šířím chorobu dál-taky prima věc!),pak navrhuji neproplácet ji vůbec-oni by si to marodění třeba rozmysleli i ti "lemplové",co se zmrzačení po autonehodě jsou schopni válet ve špitálech i měsíce!Co vy na to,pane autore?

3.Nejsem lékař.

0 0
možnosti

conan

23. 1. 2011 15:04
Má to jedinú chybu...

Celý tento článok má v sebe určite značný kus pravdy, aj keď kuchárka pravdepodobne zveličovala, aby zakryla svoje svedomie a Vaše problémy mohli byť spôsobené i komplikáciou, ktorá sa môže vyskytnúť.

Problém je v tom, že odchádzajú práve tí slušní lekári, ktorí robia za svoj mizerný plat a aby uživili svoje rodiny, robia desiatky hodín nadčasov a ich perspektívna v nefungujúcom zdravotníctve je nulová. Dívajú sa na to 20 rokov, ako im jednotlivé vlády sľubujú a sľubujú... čudujete sa, že už toho majú plné zuby? Nepridali sa tí, ktorí sa boja a tí, ktorým súčasný systém plne vyhovuje. Hádajte, kto vás nakoniec bude liečiť, ak tých cca 3500 lekárov naozaj odíde?

0 0
možnosti

pavel 99

23. 1. 2011 15:10
Re: Má to jedinú chybu...

obávám se, že ti slušní už odešli nebo průběžně odcházejí bez toho "humbuku".

Mimochodem - neumím si představit nikoho slušného, kdo by chtěl být spojen s něčím tak nechutným, jako jsou hesla a vůbec "image" celé této akce. (Třeba i Kubkovo - kdo nesouhlasí s lékaři, podporuje korupci....apod.):-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života