Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

1. 2. 2011 11:06
ona je to skutečně utopie

Především,jedna strana  jsou právní normy,druhá je schopnost státu si je   vynucovat a trestat jejich neplnění.Pokud ta druhá strana nefunguje, ty zákonné normy-právě pro ty,kteří je chtějí porušovat,jako by ani nebyly.

Teď je otázka,zda Vámi navrhované tresty něco řeší.Ztráta práva  volit?Komu to bude vadit? .Ztráta sociální podpory? Někomu (kdo si nakradl hodně) to nebude vadit vůbec, a toho druhého necháme umřít hlady? Bezplatná zdravotní péče?Nic takového neexistuje,každý si platí povinně zdravotní pojištění.Státní podpora v oblasti bydlení?Ta dělá teď,po superzdanění ca 1500 Kč na rok.Asi  není nutné vymýšlet další bezzubé tresty,existuje jich dost,jen musí být ochota je využívat.Kromě vězení taky veřejné práce,zákaz provozování činnosti,odebrání řidičáku,náhrada škody,Jen chtít..

Zrušení prava nevypovídat proti sobě a osobě blízké? To bych skutečně nechal až na konec až tu už budeme chodit všichni se svatozáří nad hlavou

0 0
možnosti
AA

Saša

1. 2. 2011 10:19
Promiňte, ale je to snůška nesmyslů.

Právo je souhrn právních norem. Právní norma je pravidlo lidského chování, skládající se z hypotézy, disposice a sankce. Disposici je vlastní pravidlo chování, hypotéza jsou podmínky, za nichž se disposice uplatní, a sankce je náhradní řešení pro případ, že se disposice nenaplní. Materiálním nositelem právních norem je právní předpis, v němž jsou skladebné prvky právní normy od sebe oddělené a popsané všelijak promíchaně a z hlediska legislativní techniky to ani jinak být nemůže (respektivě na počátcích vývoje psaného práva byly jendotlivé normy popisovány v právních předpisech vždy celé, ale vedlo to k úděsnému objemu právních předpisů a neustálému opakování téhož).

Pravda s tím nemá nic společného. Pravda je kategorie, nikoli pravidlo. Právo stanoví pravidla, nikoli kategorie - kategorie jen používá k sestavení hypotéz právních norem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života