Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Pane Havlíčku, máte to poněkud pomýlené, viníte strany a vlády za to jak fungují PENÍZE (hlavně tedy dluhy - nové a nové dluhy totiž generují potřebu dalších a dalších peněz - takových, které tu ještě nejsou - je potřeba je NATISKNOUT))...

Jenže to je v podstatě úplně ta samá lež, jaké se dopouští a dopouštěly všechny ty předchozí vlády...  Žádná nová vláda nebude moci s dluhem cokoli dělat, pokud nechá dál fungovat PENÍZE tak, jak fungovaly dosud... Prostě to nejde. Z principu. :-/

0 0
možnosti
JH

J10a22n 36H29u80r55k64a

9. 10. 2013 13:02

Kalousek v roce 2008 rozdal 600 miliard kamarádům a říkal tomu záchrana státu z občana se stal ovčan a z poplatků poplatky poplatků + daně...roztočená spirála ekonomiky propadu zrychluje s tím jak rychle mizí lidem z peněženek to co vydělají ...bohužel často už nestačí vydělat a už je utraceno bohužel ve statistice je toto projevem nárůstu mezd neboť čím méně je zaměstnanců a více na sociálních dotacích vyniknou vysoké příjmy jako nárůst...a o tom také nikdo nepíše jen pozitivum nárůstu ...ovšem skutečnost je opačná

0 0
možnosti
JC

J51i50ř52í 48C32á44s18e57k

9. 10. 2013 12:16

Jak se píše v článku i v příspěvcích. Připadá mi totálně zbytečné o něčem mluvit-psát.

Dopadne to jako vždy. Opět nám budou vládnout ti stejní, jako posledních 20 let.

Myslím, že v tom velkou roli hrají peníze na kanpaň. Změna není možná, protože jiné strany ty peníze nemají. A je to kolečko. Znovu vyhrajou ti stejní a znova dostanou peníze.

Já prostě odmítám volit někoho z těch, kdo tam již byl. Myslel jsem, že volit nepůjdu, protože není koho. Ale už jsem si vybral. Tzv. zahodím svůj hlas, protože ta strana se tam nedostane, ale snaha té strany, aby komplet vše bylo pořádně veřejné se mi líbí. A řekl bych, že to je první krok ke změně-všechno pořádně zveřejnit.

0 0
možnosti

Teď je předvolební kampaň a preference rostou Babišovi. Tak ten se nechal slyšet, že by pomáhal našim firmám devalvací koruny. Takže, daně by zůstaly (možná že by došlo k jejich kosmetickému snížení) a k tomu by se přidalo znehodnocování peněz inflací. Vražednější kombinace snad nemůže být. A pak, že nemůže být hůř...

1 0
možnosti
JS

Co tak dát ve volbách těm 20% místo jednoho hlasu dva a sebrat stranám příspěvek od státu, to by byl teprve mazec.

1 0
možnosti
TV

Ne. Těm 20 % dát hlas jeden, ostatním žádný. Otázka je, jestli jako lhůtu brát sktriktně minulé volební období, nebo delší časový úsek (třeba důchodci, kteří celý život daně platili).

0 0
možnosti
ES

Pěkný článek. Mimochodem poslední dobou se stát snaží, místo viditelných daní, zvyšovat nebo zavádět ty neviditelné... Naposled mě nadzvedl povinný příspěvek pojišťoven na práci hasičů. Protože pojišťovny o to zvýší povinné ručení a máme tu novou "skrytou" daň. A já si myslela, že na hasiče už platíme normální daně.. v novinách se o tom prakticky nepíše..

8 0
možnosti
JH

Pokusme se alespoň zaplatit dluhy, na ekonomický růst máme nejméně  100 let času. Já tady již nebudu, ale budou zde naši synové, dcery a jejich děti. Chceme jim zanechat spálenou zem?

4 0
možnosti
JT

O statni dluhy bych se nebal, ty se daji vyresit skrtnutim pera. To jen prohlasi premier "statni bankrot" a jede se dal od nuly. Cernej petr pak zustane bankam, ktery nam pujcili.

0 0
možnosti
VJ

Co se týče navyšování a umazávání dluhu, tak právě inflace hraje docela zásadní roli. Když je inflace 3% a dluh se navýší o 3%, tak to vyjde nastejno...akorát pořád platíte ty úroky z dluhu, což jsou dnes pálky jak hrom (politici se hádají o miliardě sem tam, ale tady utíkají desítky miliard).

Tyto dluhy nejsou splatitelné, jsou jen dvě možnosti, jak se jich zbavit. Bankrot nebo inflace (alespoň desítky procent). Bankrot je poměrně čisté řešení, prostě by se řeklo, že nic nezaplatíme a že ti co nám půjčovali, i když věděli že to stejně nemůžeme splatit jsou hlupáci a ať si trhnou nohou. Bohužel ti co nám napůjčovali nemají problém uplatit politiky a tak by to nebyl bankrot, ale "restrukturalizace" ve stylu Řecka a to znamená jen vyšší daně a rozprodej majetku státu tedy občanů. Cesta inflace je celkem v pohodě pro politiky, kteří si zvednou platy jak potřebují, ale je to peklo pro všechny ostatní, protože jim platy rozhodně neporostou tak rychle a tak to půjde pěkně do háje.

Jinak nevidím až takový problém, aby 20% lidí vytvářelo primární hodnoty a na tom živilo těch 80% ostatních, při dnešní produktivitě to není problém (v zemědělství stačí 3%, něco málo stavebnictví a průmysl a ono to vychází). Jediný problém je v tom, aby i těch 80% tuto službu nějak vracelo těm 20% a ne, že jim bude skrze státní aparát házet klacky pod nohy, v noci halekat pod okny a přes den, když jsou v práci, vykrádat auta.

7 0
možnosti
JT

Pekny prispevek, jen s jednou veci nesouhlasim. Majetek statu neni majetkem obcanu. To jsou uplne odlisne osoby. Kdyby byl statni majetek totez, co obcansky, nemely by smysl dane, byly by totiz jen prendavanim penez z jedne kapsy do druhe. Proto me statni dluhy trapi min nez me vlastni.

0 0
možnosti
JH

Ještě jste to přibarvil do růžova.  Ani přebytek ve výši 70 mld. by nestačil na udržení současného stavu. My musíme ty byrokraty a jiné parazity vyloženě vyhodit na dlažbu ať se starají jak umí a vytvořit přebytek minimálně 200 mld. Jinak naši synové, dcery a vnuci se vrátí do prvobytně pospolné společnosti

9 0
možnosti
KN

K62a17r47e44l 56N76o70v39á16k

5. 10. 2013 20:48

SSO jsou jediní, kteří mají konkrétní seznam 26 úřadů na zrušení.

9 2
možnosti
PS

Vite jaky statni dluh ma USA nebo treba Japonsko? Myslite, ze nekdo v tech statech pocita s tim, ze se ten dluh splati? Ony dluhy statu jsou zcela neco jineho nez dluhy vase nebo vasi rodiny.

1 6
možnosti
RH

U nás je ovšem podstatný fakt, že byť ten dluh máme jeden z nejmenších v Evropě, naskakuje u nás aktuálně o 4 procentní body HDP meziročně, což je celkem masakr.

5 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života