Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stačí si přečíst hned na začátku, že ... "Jedná se v podstatě o to, že poslanec, senátor, člen vlády a prezident mohou spáchat téměř cokoli a nenesou za své jednání žádnou odpovědnost." ...a hned je zřejmé, že když je nesmysl tahle věta, zbytek blogu jí bude hoden :)

0 0
možnosti
Foto

Ale pane Havlíčku! Jak Vás napadlo, že současná justice je právní? Současný stav soudnictví je tristní hlavně proto, že pracuje na politické objednávky. Ministerstvo určuje, co se soudit bude a co třeba nebude. A navíc: soudnictví je prolezlé komunistickými soudci, kteří jsou uvyklí poslouchat Ústřední výbor KSČ. Tvrdit o současném státu, že je právní, je nonsens.

2 1
možnosti

Pane Havlíčku, pokud je podle Vás korupcí dohoda, že se někdo vzdá poslaneckého mandátu a za to přijme funkci v DR a přitom si "polepší" tak, že bude brát polovinu toho, co měl před tím, pak je tedy podle Vás korupcí jakákoli politická dohoda.

Celá kauza poslanců a Nagygate byl podle mého obyčejný cílený puč, který měl za cíl složit Nečasovu vládu. Ostatně, dávno před tím, než k tomu došlo a dávno před tím, než skončil Rampula, jsem napsal: "Pokud padne Rampula, padne tato vláda."  A stalo se. Mnohem víc než Nagygate a rebelové mne míchá to, že se tu veřejnost oblbuje touto kauzou ve smyslu, že orgány činné v tr. řízení konají a přitom skutečné korupce při vládních zakázkách nikdo nešetří a netrestá. Zahraniční vyšetřovatelé konstatovali, že například u gripenů byly na úplatky vyčleněny 2 miliardy a že ke korupci došlo. Naše vyšetřovací orgány však neshledaly žádné porušení zákona. A to mne míchá....

2 0
možnosti
Foto

Taková mezinárodní dohoda neexistuje. To má být každá politická dohoda a každá personální nominace úplatkem.?Takové politické dohody probíhají na celém světě a nikdo to za úplatek nepovažuje. Ve vyspělých zemích se různé úřady udělují za odměnu. Američtí velvyslanci mnohdy dostávají jmenování jakožto odměnu za věrné služby prezidentovi. Vodárny, plynárny, energetiku, doly, pískovny, cementárny, cihelny, ocelárny, banky, obchody, cukrovary měl podle vás provozovot kdo ?Měl u nás někdo takový kapitál aby si je mohl dovolit provozovat a nehledě k tomu, že provoz uvedených byl zastarý a vyžadoval velké investice Ve studiích Světového ekonomického fóra (WEF) a IMD Business School, které hodnotí konkurenceschopnost jednotlivých zemí, umístila Česká republika na 36. místě (ze 139 států), resp. na 29. místě (z 58 států). I přes negativní dopady ekonomické krize si tak Česká republika spolu s Estonskem drží mezi státy východní Evropy nejlepší výsledek. Současná výše dluhu (říjen 2013) činí okolo 46,5 % a pro srovnání některé země EU mají až 169 % HDP. Česká republika má v současnosti v porovnání s okolními zeměmi relativně nízký. Takže doporučuji používat fakta

1 1
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života