Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V mém případě došlo k všeobecnému poklesu důvěry v tento stát obecně. Už dávno.;-€

1 0
možnosti
Foto

Řízení státu funguje, jakž takž, no.... spíše špatně. To ostatní-řady makroekonomů se silně rozšiřují.

BTW: Jak jste přišel na to, že je státní kasa prázdná? Tedy spíš: co tím myslíte?

0 0
možnosti

P47e87t79r 46Č45e78c10h

19. 11. 2013 16:00

No přebytková rozhodně není když se státní dluh nezadržitelně blíží ke 2 bilionům. Je to stejné, jako když mám v kapse stovku a dlužím milion.

0 0
možnosti

Zdražení koruny ČNB vypadá divně, ale kdo jmenoval šéfy ČNB v posledních letech? Škůdce Václav Klaus - takže proč se divit, že ČNB škodí? Je to zcela konsekventní. A proč je Klaus škůdce - viz například jeho zlatá tečka za jeho zlatou dráhou v české politice - AMNESTIE.

4 3
možnosti

No, ale pokud jako mafoš chcete vyprat špinavé peníze tak jsou dluhopisy dobrá investice. Za ty nakradené miliony by asi bylo hodně piva, ale o ten úrok a o pivo z úroků našim velkozlodějům asi nejde-že.  Když kupujete státní dluhopisy tak je státu jedno kde jste peníze vzal a když je pak dostanete vyplacené tak jsou krásně vyprané.;-D

3 0
možnosti

No když to říkal Tonda, tak to bude směroplatný.

4 0
možnosti

k poslední větě - nahrává to tomu kdo levně koupil eura aj. a teď dráž prodá

2 0
možnosti

No já bych to zas nějak nedramatizoval, není to zas o tolik, kdyby se kurs v průběhu půl roku, roku takto změnil sám od sebe, téměř nikdo by si toho moc nevšímal.. nakonec se to dělo ...

2 6
možnosti

Intervence ČNB v neprospěch koruny tady již v minulosti byly. Vždy se to dělo potichu, aby si toho nikdo nevšiml a vždy na krátkou dobu..Ono totiž pokud proti centrální bance začnou skupovat korunu velcí "hráči" banka to neustojí a musí s intervencemi přestat. Centrální banka nemůže donekonečna "tisknout" virtuální koruny. Pokud to tvrdí je to nesmysl. Způsobilo by to hyperinflaci a tu si ČNB nemůže dovolit. Proč nyní znehodnocuje korunu a ještě s humbukem je mi záhadou. Jedno je jisté, pokud by došlo ze strany velkých investorů ke skupování koruny bude muset s intervencemi přestat. Z nějakého důvodu je BR přesvědčena, že k tomu nedojde.

3 0
možnosti

Jde o to, aby inflace byla vyšší, než úroky ze státních dluhopisů. jinak by stát na dluhopisech nevydělal.

9 0
možnosti

Nihil novi sub sole. On ten dluh někdo zaplatí a nebude to nikdo jiný než plátce daní, takže ministra financí z toho hlava bolet nemusí. Dokonce žádného !!

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS