Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

koukám samej kekonom...

jen kdyby si aspoň autor nepletl inflaci s deflací...

1 3
možnosti
Foto

Pan Singer je Klausův člověk. Český bankovní kapitalismus je nadále řízen čtenáři zastaralých knih kdysi slavných ekonomů. Ostatně ani za plotem to nevypadá o moc lépe.

Český problém je odzačátku blokování EUR, Klaus by tím býval přišel o hračku, s kterou si teď hraje pan Singer. Nedivte se však, že Klaus odpovídá nerudně na dotazy týkající se českých kont ve Švýcarsku. Co je tvoje, je i moje a do mého ti nic není![>-]

3 0
možnosti

Kde tedy v takovéto situaci uchovávat peníze? Akcie, Zlato, Nemovitosti? R^

0 0
možnosti

Nemáte šanci bránit se proti takovému zvěrstvu. Vždy se najde bič jak běžného obyvatele ožebračit.

0 0
možnosti

ČNB to udělala v mém žoldu. Jsem exportér a tímto krokem vydělám o dost víc.

1 0
možnosti
Foto

Milý pane, na export jdou výrobky, složené z mnoha dovezených součástek a materiálu, surovin. Za trička možná dostane zdejší výrobce o 5% víc, ale za bavlnu zaplatí opět více. Zaplatíme více i za benzin nebo naftu, tudíž i za dopravu, za topení, takže ty nevýhody se silně ztrácí. Místo drahé dovolené na Jadranu vás napřesrok  očekává Máchovo jezero.V

0 0
možnosti

Buď dluh vymažou inflací nebo bankrotem. Jiná cesta není, protože o nějakém splácení fakt nemusíme ani snít.

Ale z toho, co říkal Singer, aby lidé nakupovali, je ještě jedno možné vysvětlení. Je trochu na hraně konspirační teorie, ale ČNB moc dobře ví, že finance velkých států jsou také pěkně v háji, zvláště v USA. A pokud USA krachnou (politicky korektně restrukturalizují dluh), tak všechny ty naspořené virtuální čísla i u nás vezmou pěkně za své. A je přeci lepší mít doma novou ledničku nebo auto, které tu svou hodnotu i v krizi zachovají mnohem více než ty virtuální nuly, které budou bezcenné. Tak třeba je to fakt lidumil. :D

1 0
možnosti

Zažil jsem už několik měnových reforem, jen si vzpomeňte 1953, další 1990, další při  rozdělení státu, a nyní to vypadá podle  guvernéra ČNB, že dokonce probíhá jakási permanentní měnová reforma,

Pokud se týká peněz vždy o něco jde. Ale vždy byli okradení nejvíce ti, co si šetřili peníze na stáří.

Bankovní rada  a její guvernér jsou buďto neschopní anebo bohužel všeho schopni. Nejméně guvernér by měl jednoznačně odstoupit.

Proboha sestavme už nějakou rozumnou vládu, omezeme  nezávislost ČNB, vždyť není nezávislá, evidentně někomu slouží, ale komu?

10 1
možnosti
Foto

No taky mi jednu chvíli mihlo hlavou, v čím žoldu tahle akce proběhla a kdo se z ní napakoval. Upřímně řečeno argumentace členů Rady I samotného guvernéra je víc než nepřesvědčivá a mlží a mlží, co to de!

4 3
možnosti

Já chci hyperinflaci. Snaživci, šetřílkové a zodpovědní o vše přijdou. A my co žijeme jako kníže Rohan se pěkně odlužíme. Proto navrhuji stabilizovat kurz koruny na cca 270 Kč

4 1
možnosti

Jen aby tam nebyla nějaká obezlička, že to zaplatíte i s inflací. A pak vám seberou střechu nad hlavou, auto i spoďáry.

3 0
možnosti

Že bych běžel utrácet proto, že televize v obchodě zdraží o tisíc korun, to ani náhodou. Navíc peníze leží u finančních skupin, které nemají do čeho investovat, protože nic moc nového nevzniká, všichni vyčkávají.

4 0
možnosti

Z79d63e47n34a 49K54o94č70í

20. 11. 2013 21:54

To je teda žvást non plus ultra ;-D!!

3 24
možnosti

Nejsem teda taky žádnej velkej ekonom, ale řekl bych, že Euro nenakoupili za 27, ale za původní nízký kurs (a teprve tím ten kurs zvedli).

Takže na tom ČNB defakto vydělala (tolik, o kolik se zvedl kurs ... a samozřejmě plus to, kolik korun vyrobili - teď vlastně mají Eura který nakoupili a znehodnocenou korunu, za kterou nakoupili, už nemají).

Tedy jednoduše řečeno sama ČNB na tom velmi vydělala, zatímco všichni ostatní občané prodělali (a to 2x - jednak změnou kursu, ale hlavně tím, že vznikly nové peníze, což by způsobilo inflaci i samo o sobě).

4 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS