Diskuse

Antipolitika pohřbívá demokracii

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Cajthamle nevím, kdo platí pana Havlíčka. Pokud vím, živí se oparvdovou prací. Spíše by mě zajímalo, kdo financuje Váš štěk.

0 0
možnosti

U přímé demokracie je nevýhoda, že nefunguje prakticky nikde na světě kromě Švýcarska. Nám ovšem chybí švýcarský unikátní historický vývoj, švýcarský systém se prostě nedá jenom tak naroubovat na českou společnost a očekávat, že se věci zlepší. Jedním z negativních příkladů je třeba Kalifornie. Tam si lid v referendu schválil vysoké mandatorní výdaje, ale nízké daně. Výsledkem je, že se stát musí zadlužovat, protože jinde ty peníze na mandatorní výdaje vzít nemůže.

0 0
možnosti
Foto

Pane Švadlenko, zajisté víte z oficiální propagandy, kolik dlužíte. Můžete mě prosím sdělit komu jmenovitě Vy nebo já, popřípadě pan Havlíček dlužíme? Mimochodem já osobně jakoukoliv existenci jakéhokoliv dluhu odmítám!!!

0 0
možnosti
JC

Krásná prace na politickou objednavku Cechojaponce...Jen tak dal!!!

0 0
možnosti
Foto

Pane Cajthamle, nerad štěkám. Mám ovšem někdy prapodivné vize. jedna z těch vizí je ta, že zde již za 40-80let nebude politických stran. Pokud se toho dožiji budu se možná radovat z toho, že svou vládu bude dobrovolně volit téměř 90% voličů, kteří si nebudou připadat jako volové.;-).

0 0
možnosti
Foto

K článku není co dodat. Je třeba si uvědomit, že potřebujeme stále více lidí, kteří by byli ochotni se o myšlenky tohoto typu bít na úrovni svých postů a své odbornosti. Je nás potřeba opravdu hodně. Některé úřady je nutno přestavět zevnitř. Pro uplatnění přímé demokracie je nezbytně nutné propracovat volební zákon (například tento návrh : http://www.rozpravy.cz/news/a2-zmena-zpusobu-voleb-/ ). Je nezbytně nutné prostudovat a následně diskutovat opět uvedu například : http://www.hv-ceskyraj.cz/?p=5135, Švýcarská myšlenka o nepodmíněném příjmu není utopie, česká negramotnost v tomto směru přispěla k tomu, že o této otázce nebylo vyhlášeno referendum v celé EÚ. Jsou ale i další skutečnosti o nich by se mohlo diskutovat a které by byly realizovatelné postupně krok za krokem. Výběr a přerozdělování daní je neproduktivní činnost. Integrace všech daní a odvodů, poplatků zatěžuje každou naši činnost, proč nemůžeme vybírat jednu jedinou spravedlivou daň promítnutou do ceny konečného produktu, který spotřebováváme. Taková daň zruší černý trh práce zdaní jak ty nejbohatší tak i bezdomovce. Odstraní byrokracii a celou řadu předpisů.

Zkuste všechny tyto myšlenky šířit ve svých diskuzích, mluvte o nich se svými přáteli a rozšiřte rodinu těch vědomých. Nelamte hůl nad tím, že tyto návrhy nebudou provedeny hned zítra, ale buťe vděčni za každého komu budou připadat jako převratný objev. Zdraví Jirka Hadrava

1 0
možnosti