Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Slušňák Nečas a slušňák Kalousek

Takovouhle mezinárodní ostudu ČR ještě nezažila a, světe, div se, oni ještě mají snahu se v tomto politickém svinstvu vzájemně podržet, tak, aby z problému vykličkovali. Proč asi? No protože jsou oba dva zmínění pánové v politické korupci již celá léta namočeni až po uši. Nad čím ale zůstává rozum stát je rétorika výmluv a zdůvodnění, kterou oba používají k obhajobě svého nečestného a zkorumpovaného postoje k přirozeným pravidlům slušného chování. Oni povýšili sobectví na ideologii a z této ideologie stvořili politický program. 

Překroucená politická pravidla

Politiky korumpuje samotná podstata politické moci, kterou si přetvořili a dle potřeby zdeformovali tak, aby sloužila pro naplnění jejich soukromých materiálních potřeb. Vnímají stát jako pouhý nástroj (kasičku) sloužící k dosažení cílů, které nemají s poctivou službou státotvorství, zaměřenou na prosperitu společnosti, nic společného a jak je patrné nejen z minulosti, ale také ze současného dění, trpí ztrátou sebereflexe, neboť jim už nepřijde nemorální, že nakupováním (korumpováním) poslanců vlastně kradou. Ti, kteří si neváží občanů a své (osobní) zájmy povyšují nad jejich (obecné) zájmy, působí destruktivně na celý politický a ekonomický systém.

Opozice se svatozáří nad hlavou 

 

K tomu všemu slyšíme, jak se opozice „spravedlivě rozhořčuje“ nad nemorálností pravice a přitom má sama metrák másla na hlavě, neboť má jednoho ze svých hejtmanů a další nenechavce za katrem (za mohutnou korupci) a vůbec si nepřipouští, že tu samou politickou korupci provádí všude, kde jí k tomu byla dána příležitost (v tuto chvíli na úrovni téměř všech krajů). Snad největším paradoxem dnešního katastrofálního stavu nedodržování zákonů a přirozeného práva je zjištění, že úplatek podaný na půdě parlamentu není úplatkem, protože tady zákony slušnosti a poctivosti neplatí, neboť zde platí parlamentní imunita. Nelze také nepřipomenout zázračné zbohatnutí expremiéra ajznboňáka Grosse, které doposud nikdo poctivě a v souladu s etikou a přirozeným právem nevyšetřil. Dalším příkladem je funkce eurokomisaře pro expremiéra Vladimíra Špidlu, to byla také povedená trafika, nebo chcete- li, úplatek, aby v tichosti odstoupil z funkce předsedy vlády.

 

Současná kauza, a z toho vyplývající vládní krize, je doposud nejzávažnějším odhaleným kriminálním deliktem, který svědčí o tom, jak hluboce mafiánství prorůstá do státní správy, celého politického spektra a co je nejhorší, i do struktury vysoce postavených šéfů vojenského zpravodajství, které je jednou ze tří nejdůležitějších bezpečnostních institucí státu. Celá kauza s dosud běžně používanou praxí přidělování státních trafik (v tomto případě pro exposlance, kteří protislužbou vyklidili své poslanecké pozice) by nemohla být zrealizována bez souhlasu a podpory šéfa ministerstva financí Kalouska, neboť posty ve státních firmách přímo podléhají jeho rezortu. Dá se tedy předpokládat, že mezi premiérem, jeho udřeným koněm Nagyovou a Kalouskem došlo ke vzájemné spolupráci, spolčení za účelem promyšlené politické zlodějny, kterou všichni zúčastnění berou jako fungující a zdařilou součást svého „podnikání“, aniž by si připustili, že právě toto nemorální chování rozkládá stát a celou společnost.

V tuto chvíli nám všem nezbývá nic jiného, než doufat, že se policii podaří zajistit dostatek relevantních důkazů o chování našich čelních rádoby politiků, z nichž bude možno vyvodit trestněprávní důsledky a věřit, že pravolevá politická mafie nebude mít sílu a moc se zbavit odvážných vyšetřovatelů a státních zástupců, například tím, že by se jí podařilo dosáhnout zrušení vrchního státního zastupitelství v Olomouci (což se ze strany politických elit již delší dobu chystá) a věřit, že již nikdy nebude sloužit politikům jako zametací četa nepohodlných kauz.

 

O vážnosti, hloubce a obludnosti tohoto grandiózního skandálu svědčí fakt, že se jedná o selhání současného politického systému jako celku. Voliči by v blížících se volbách měli tyto zkorumpované politické subjekty jednoduše nevolit, definitivně je vystrnadit z politického výsluní, očistit politické spektrum od korupčníků a stabilizovat tak naši zemi. Společnost potřebuje změnu systému, který umožňuje gigantické financování politických stran státem, vrátit je do roviny ideologické platformy, ne-li je rovnou zakázat a umožnit kandidaturu do horní a dolní sněmovny jen schopným a čestným jednotlivcům, čímž by došlo k zamezení monstrózních a drahých volebních kampaní financovaných státem.

 

Lidé touží po klidu normálního žití, bez hrozby nekompromisních soukromých exekutorů, po tom, aby právo platilo pro všechny bez rozdílu a nemuseli se stresovat, zda zítra nebudou na dlažbě a nepřijdou o střechu nad hlavou. Lidé si přejí spravedlnost a média, jež nezkreslují pravdu.

 

 

 

Petr Havlíček

 

 

Autor: Petr Havlíček | středa 19.6.2013 15:15 | karma článku: 35,79 | přečteno: 2092x
  • Další články autora

Petr Havlíček

Podvod zvaný inflace

Pojďme si krok za krokem rozklíčovat tento podvodný korupční mechanizmus, který nás připravuje o náš majetek.

14.12.2022 v 11:30 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1262x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Stavidla pravdy se zavírají

Cenzura čehokoli je nástroj diktatury, která si usurpuje moc nad druhými. Je to znásilňování příjmu informací a názorů lidí s cílem omezit pravdu.

11.4.2022 v 9:00 | Karma: 26,77 | Přečteno: 934x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Podvod zvaný inflace

Inflace nám leze do peněženek a politici, kteří ji způsobili, nám znovu tvrdí, že nás před ní budou zachraňovat. Je to nebetyčný bezohledný podvod.

24.2.2022 v 13:30 | Karma: 31,38 | Přečteno: 963x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Předsedo Rakušane, hodili jste místní samosprávu přes palubu

Krucinál, proč si myslíte, že vás lidé volili? Starostové, to je značka záruky toho, že místní rozvoj bude v dobrých rukách a vy toto důležité ministerstvo dáte Bartošovi, který nikdy nebyl zastupitelem, natož starostou

5.1.2022 v 9:20 | Karma: 38,64 | Přečteno: 1730x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Havlíček

Svatá vakcinace nefunguje

Můžete si v médiích vychvalovat vakcinaci až do nebe, nahánět lidem hrůzu, strach a vyhrožovat jim postihy. Realita, kterou vidím dnes a denně kolem sebe je poněkud jiná.

2.12.2021 v 12:30 | Karma: 21,65 | Přečteno: 1181x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života