Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Apodemus

20. 1. 2011 15:14
necetl jsem ten blabol cely, moc dlouhe a nezajimave

"Proč jste nepřišel hned, když se vám to stalo, bylo by to všechno při jedné bolesti, dneska byste už běhal jako dříve"

---

to je nesmysl a neprofesionalni vyjadreni. Jako byvaly ortoped co plastik vazu delal spousty vam reknu, ze je to nesmysl. Kdyz si akutne pretrhnete vaz, tak v tom koleni moc neudelate. Vetsinou se da orteza, led a pocka se, az koleno odpuchne, protoze pak se teprve da mnohem lip operovat. Guideliny doporucuji delat ty plastiky az opozdene. A mimochodem, jsem podstatne mladsi nez vy a plastiku bych si delat nenechal, ve vasem veku uz vubec ne. Jenze ja nehraju fotbal. 

Jenze vy si chcete jen kopnout a zanadavat na neschopnost. Vy sam jste jiste vzorem pracovni dokonalosti. Jaka skoda ze o vas medicina prisla.

0 0
možnosti
A

Apodemus

20. 1. 2011 15:16
Re: necetl jsem ten blabol cely, moc dlouhe a nezajimave

jinak myslim ze uz ten vas knirek mluvi za vse. Neznam normalniho chlapa s knirkem. ;-D

0 0
možnosti
L

Lobos

20. 1. 2011 13:40
Nejvice se mi libil zaver......

Vy si vse platite do posledni koruny? Myslite tim to zdravotnictvi? Tak to jste me teda rozesmal, za tech par haleru, ktery kazdy plati do ceskeho zdravotnictvi to snad nemyslite vazne!? Kazdy se haze marod, neschopenka na kazdou kravinu, duchodci si chodi k doktorovi potlachat a to se ma financovat z ceho...z tech par korun ktere davate na zdravotni pojistku? Dobry vtipR^

0 0
možnosti
L

Lobos

20. 1. 2011 13:43
Re: Nejvice se mi libil zaver......

Ale jinak vam v necem davam zapravdu...

0 0
možnosti
CC

cekon

20. 1. 2011 12:53
Jen taková maličkost

to že stát neproplácí první tři dny nemoci pouze způsobilo, že si nemocní lidé berou dovolenou, nebo nemoc přechází. Což se Vám (prý zaměstnavateli) určitě líbí. Stačí pouze poctivost lékaře, nikoliv idiotské nápady nějakého Topolánka a spol. co myslíte?

0 0
možnosti
KM

martinova

20. 1. 2011 21:13
Re: Jen taková maličkost

Lidé mají nárok na dovolenou 20 až 25 dní ročně. Z toho si klidně každáý může na nějaká ta nachlazení 2x 3 dny vybrat a spolu s víkendem se vyléčit.

0 0
možnosti
9

999666999

20. 1. 2011 9:46
Já ti do toho nechci kecat,

ale oni říkají že na státní rozpočet to bude mít vliv nulovej. Chtějí přestat přeplácet léky zařízení a hlavně utnout zlodějny. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
P9

pavel 99

20. 1. 2011 11:10
Re: Já ti do toho nechci kecat,

to sice "říkají", ale přidat chtějí hned. A proti "zlodějinám" žádné konkrétní recepty a opatření nenavrhují. Tudíž to "říkání" nemá moc souvoslost s realitou.:-/

0 0
možnosti
H

Host8

20. 1. 2011 8:52
Změna organzace

Příklady, které autor uvádí jsou něco s čím se setkalo mnoho z nás. Stejně jako s poctivou prací lékářů. To s čím nemohu souhlasit jsou východiska. Na jedné straně se tu uvádí vina lékařů, neefektrivní organizace a na druhé straně to má odnést pacient a ten za vše může, tak ať se mu péče prodraží nebo pokud na ni nemá,nedostane to, co potřebuje a ať každý z nás studuje medicínu. To prosazovala ODS - staráte se o auto, starejte se i omedicínu. Pak by mohl být lékařem každý z nás a je jedno,zda tu doktoři jsou, diagnózu si určíme sami, naordinujeme léky a možná se i strefíme .

Napřed musíte odstranit příčinu a to není pacient, ale organizace lékařské péče. Máme srovnatelně nebo i více lékařů na 1000 obyvatel jako nejvyspělejší státy Evropy. Proč nestačí? Proč musí dělat tolik přesčasů? Otázka korupce , neefektivnosti, nedostatku kontroly aj. Reforma by měla zasáhnout především organizaci ne peněženky pacientů. Jinak si tu nadále budeme pěstovat černou díru.

0 0
možnosti
RJ

RaymondJachtaLuxusní

20. 1. 2011 8:25
hodí se sem tento citát pruského krále Fridricha Prvního?

"Prasata, chcete snad žít věčně ??"

0 0
možnosti
KM

martinova

20. 1. 2011 8:10
On ani příběh č-1 není napsán bez zajímavosti -

"po dvou měsících se objevil obrovský vřed a z něho vylezlo něco, co se nedá definovat. Snad vata nebo gáza nevím. Rozhodně to tam nemělo co dělat. Bohužel se potvrdilo moje podezření. Před námi leží otázka, zda to byl vypočítavý úmysl nebo prostě lajdácká náhoda?"

To,že chirurgové občas zapoměnou v pacientovi nějaký nástroj, roušku atd., se bohužel občas stane, jakkoli by se stávat nemělo. Jenže i lékař je pouze člověk. Ovšem podezírat ho, že by to udělal úmyslně, aby dostal pacienta do své soukromé ordinace a mohl ho tam finančeně odírat, na to už je diagnóza : stihomam.

0 0
možnosti
S

svann

20. 1. 2011 10:14
Re: On ani příběh č-1 není napsán bez zajímavosti -

Mě se tento příběj jeví jako bajka bujné autorovy fantazie.Neumím si představit že by zapomenutou gázu dokázalo tělo takto vytlačit.Dovedu si představit že by mu uhnilo koleno,ale než by k tomu došlo zřejmě by pán skončil s vysokými teplotami ve špitále.Dále si autor nevšiml že lékaři prosazují to že peníze na jejich platy by šly pouze z resortu zdravotnictví.

0 0
možnosti
KM

martinova

20. 1. 2011 8:05
Dovolte poznámku k bodu č.5 -

"Můj známý má ženu, která pracuje v lékárně. Tvrdí, že lékaři z okresní nemocnice vyměňují s lékárníky recepty za balíky potravin. No, pokud je tohle pravda, tak se zdravotnictví v této podobě nemůže nikdy, nikdy, nikdy vyhrabat z ekonomických problémů."

 

Napadají mě 2 možnosti - 1)známý má ženu, která je ducha mdlého,v lékárně vykonává nějaké pomocné práce a  chce se dělat zajímavou , 2) známý má ženu,která pracovala v lékárně někdy a hlubokého socialismu a popisuje nějaké starodávné manýry (ale ani v tom případě nesedí ty "balíky potravin").

Každá lékárna totiž sice prodává nějaké to zboží, co by se dalo označit za potravinářské, např.mléčnou výživu a nějaké bonbony a žvýkačky . Že by to ale byl sortiment, jímž by někdo (lékař z okresní nemocnice) chtěl živit rodinu? A především, každá lékárna má kompletní hospodaření v PC a tudíž zavedenou tzv. kusovou kontrolu, čili žádné machinace nejsou možné.

0 0
možnosti
HR

kverulant01@seznam.cz

20. 1. 2011 7:50
Zdravotnictví jako příklad nejtěžšího kalibru

Tento článek je určitě věrohodný, ale mě jako občanku této země to nepřekvapuje,protože za těch 21 let,co se ve vládách střídaly naše největší politické strany, to ani jinak být nemůže. Jako" jahůdku na vládním dortu" byl chtěla ještě dodat,že dalším nekontrolovatelným molochem je rozhodně Všeobecná zdravotní pojišťovna, ta ovšem zásluhou naší přemoudřelé a předvídající poslanecké sněmovny. Teprve v loňském roce jsem si ověřila a nyní i v tomto roce mám písemně potvrzeno, že VZP je samostatný subjekt, který si rozhoduje v podstatě o toku peněz do zdravotnictví tak, jak potřebuje. Jak tohle možné, že mohlo vůbec dojít k tomu,aby VZP měla takovou pravomoc nakládat s penězi všech občanů této země,kterým je sráženo ze mzdy zdravotní pojištění a ostatním  podnikajícím lidem? Samozřejmě, že je to zásluhou poslanecké sněmovny, která odsouhlasila, že VZP bude samostatný subjekt,protože do r.1990 byla VZP státním podnikem!!!.Stát si ponechal asi 51% , ale je to vůbec pravda ještě dnes?

0 0
možnosti
HR

kverulant01@seznam.cz

20. 1. 2011 8:20
Re: Zdravotnictví jako příklad nejtěžšího kalibru

Mám velice neblahou zkušenost s jednáním s VZP ohledně mé nezletilé -vážně nemocné vnučky,která by se měla letos znovu zúčastnit ozdravného pobytu u moře s "Mořským koníkem",ale protože její otec, můj syn,který pracuje v Británii nemůže se dostavit podepsat smlouvu na tuto léčbu  o s o b n ě do VZP v Chebu vnučka pravděpodobně nikam nemůže jet.Jeho zaměstnavatel nesouhlasí s tím,aby si v I.čtvrtletí r.2011 vzal znovu dovolenou,jako to mu bylo v roce 2010.Já jsem si myslela, že VZP musí mít zájem jen na tom,aby naše děti a vnuci měli co nejvíce možností využívat všech dostupných léčebných pobytů .Byla jsem šokována odpovědí na mou stížnost na min.zdravotnictví, když mi ředitelka odboru dohledu nad zdrav.pojištěním Ing.Ivana Jenšovská sdělila, že min.zdravotnictví není oprávněno zasahovat do podmínek rozšířené zdravotní péče VZP.

Pokládám to za dikriminaci nemocného dítěte,zejména když dětský lékař tuto léčbu znovu doporučuje.Rodiče samozřejmě na tento pobyt připlácejí

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

20. 1. 2011 7:21
Dík za článek

Podobných případů jsou tisíce, každý si něco podobného prožil.

Vtip je v tom, že v tržním hospodářství logicky lékař neusiluje o uzdravení pacienta (pouze jednorázový zisk), ale o to, aby stonal pokud možno co nejdéle (a s nejvyššími deklarovanými náklady) a stal se jakýmsi "štamgastem". O totéž se snaží farmaceutické firmy.

0 0
možnosti
S

svann

20. 1. 2011 10:18
Re: Dík za článek

To je dost pádný argument pro to proč by zdravotnictví nemělo fungovat na principu trhu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života