Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

motýl bombardér

20. 1. 2011 0:09
pořád dokola

odhrňme z hromady zlaťáků platy pro lékaře a učitele. oni pracují přece zadarmo. chtějí přidat? napišme o tom blog. my přece taky pracujeme!!

0 0
možnosti

dva mraky

19. 1. 2011 23:48
bohužel

článek vedený spravedlivým rozhořčením a napsaný přemýšlivě, ale bohužel bez jakékoli představy jak systém (ne)funguje, třeba představa jak budou občané kvalifikovaně auditovat svoji léčbu je pravděpodobná asi jako perpetuum mobile. 

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

20. 1. 2011 7:29
Re: bohužel

Jasně. Tuhle jsem měl boreliózu, prostě veškeré příznaky, které existují, jdu za doktorkou: "Neposlala byste mě na vyšetření, myslím, že mám boreliózu." Seřvala mě, co si to dovoluju, ona je lékařka a nějaký amatér jí nebude radit. Kam by přišla, kdyby každého posílala na vyšetření, jak se mu zamane a ty příznaky jsou běžný stav po kousnutí hmyzem. Na vyšetření mě neposlala. Shodou okolností za pár měsíců měla dovolenou a zastupoval jí doktor ze staré školy. Na vyšetření mě poslal a borelióza - v trochu pokročilejším stádiu - se samozřejmě našla a teprve tehdy se začala léčit..

Jako pacient nemám nárok "auditovat svou léčbu", i když poškození zdraví je naprosto evidentní i naprostému laikovi.

0 0
možnosti
HM

ladhela

19. 1. 2011 23:11
tento článek

je pravdivý a děkuji za něj ,pošlu jej svým přátelům ,to budou koukat , vlastně nebudou protože tyto manýry doktorů  snad každý zažil ..

0 0
možnosti
S

svann

20. 1. 2011 10:23
Re: tento článek

Myslím že článek pravdivý není a že autor je z klubu tzv.lidových vypravěčů.S podobným přístupem lékařů jsem se nikdy nesetkal.Je pravda že zmýlit se může každý a samozřejmě se to i stává ale jsou to ojedinělé případy a rozhodně to není úmysl.

0 0
možnosti
R

realateista

19. 1. 2011 22:44
Slova, slova, slova

Autor píše"  "...co potřebuje, nejsou stávky, ale řádné hospodaření s prostředky, které do zdravotnictví přichází ..."

O to přece právě jde. Ta stávka není namířena proti státu, ale proti parazitům, kteří zdravotnictví vysávají. Vždyť jde o pouhé 3 mld Kč, přitom na předražených lécích, materiálech a přístrojích utíkají desítky miliard.

Dále autor píše, že "stát je špatný hodpodář". Kde to proboha vyčetl? Nejspíše v nějaké modré příručce nebo snad opakuje Klausovy moudra. Pokud tomu věří, ať se jde podívat do některého  soukromého zařízení. Čína přece jasně ukázala, že stát je daleko lepší hospodář než tolik vychvalované americké banky.

Závěr: Autore zahoďte zastaralé poučky z předminulého století. Naše společnost potřebuje jasnou změnu, dvacetiletý cyklus už uplynul. 

GENERÁLNÍ STÁVKA JE NEVYHNUTELNÁ.  

0 0
možnosti
JK

Brkleš

19. 1. 2011 23:31
Jakpak se to říká?

Jo, už jsem si vzpomněl: Blahoslaveni chudí duchem!

0 0
možnosti
KP

pepin0

19. 1. 2011 22:03
Pane popsal jste to dobře

Soudruh president Klaus, soudruh Julínek a jeho poskoci kteří vymysleli poplatky, více zdravotních pojišťoven, jelikož trh a jeho prostředí nám vše zlevní.

Né naopak jsem pro jednu pojišťovnu, jednu centrální nákupnu léků a veškerého materiálu pro nemocnice, dokonce jsem i pro centrální plánování.

Nejsem a nikdy jseen se nezaprodal žádné straně. Ale i něco málo dobrého bylo za komunistů a hlavně nekradlo se tolik.

Až půjdou ti výše jmenovaní do důchodu byl bych pro to dát jim životní minimum.

A pokud by se zdravotnictví zlepšilo jsem pro zrušení vedlejších poplatků jelikož je zdravotnicví placeno z peněz které se na to vabírají daní kterou stanovil náš  nás ožebračující stát vedený hlavním kasařem Kradouskem.

0 0
možnosti
JK

Brkleš

19. 1. 2011 23:39
Re: Pane popsal jste to dobře

Nekradlo se dřív tolik? Oni si to soudruzi dokázali utajit, protože neexistoval nikdo, kdo by si troufl na ně ukázat prstem? Víte, jak se zadarmo stavěly chaty? No, zadarmo ne, ale na účet firmy. A vrcholem byla v r. 1988 předvánoční "služební cesta" - plný autobus milicionářů do Německa , pochopitelně Západního. On generální ředitel a odborní ředitelé si to zařídili v rámci své práce pochopitelně méně okatě. Myslíte, že na to někdo poukázal?

Přišlo anonymní udání na jednoho z odborných ředitelů, že má chatu postavenou za fabrické peníze na OV KSČ (byl jeho členem). Měl doložit doklady- Pochopitelně je nedoložil a prohlásil na čestné slovo (asi komunistické), že si to nedovede vysvětlit, ale nemůže doklady najít. Odpověď zněla: Soudruhu, my ti věříme.

0 0
možnosti
PM

pm22

19. 1. 2011 21:38
Lekari jsou udrzbari,

ale nejak v nich casem zabudovano  je neco az panskeho.. Bez luxusu nemohou byt.

Uplatky brali doktori vzdycky, za starych casu zi;i vlastne jedine z uplatku-daru. Chudi, ale ochodtni. Dnes je to naopak.

A pribeh. V Pribrami je pani doktorka. Otevrela si v 1992  svoje pracovistea hned si koupila autak za 960 000, rikala, ze je to provozni prostredek a odecita se ji to z dani. Nejak na mne trpel,.   A je ci mela byt specialista na ruzne problemy, na pr. kousnuti klistetem.

0 0
možnosti
PM

pm22

19. 1. 2011 21:46
Re: Lekari jsou udrzbari,

Zaridila si budoar,  a prijimala sem tam par klientu. Zena nekde chtila boleriozu, snad od nejake moucy ci co. Tak sla k teto pani doktorce. Jako jendnat s tuo pani doktorkou bylo dost na nervy, protoze ona byla dost na nervy. Tak ji neco predepsla, ale nemoc jako mohutnela a kazdy  zanedbany den znamenal dost velike riziko.  Pozadala pojistovnu, zda muze predepsat prislusny let. Za tyden prisla odpoved, ze ne, ze je drahy a nejsou penize.  Co ted ?

0 0
možnosti
M

magdapode

19. 1. 2011 21:04
Zdravotnictví jako příklad korupce

Vážený pane,měl by jste dělat poradce pana ministra zdravotnictví.To vůbec nemyslím ironicky,moc pěkný článek,škoda,že to moc lidí nečte.díky podě.

0 0
možnosti
ZK

SID09

19. 1. 2011 21:41
Re: Zdravotnictví jako příklad korupce

Asi jsem to přehlédl, ale nějak jsem si v doporučení nevšiml zákaz návštěv obchodních zástupců ve všech kajských nemocnicích a nemocnicích, jejichž zřizovatelem, nebo spolumajitelem je stát. !! To by byla havárie, co ? ?;-D

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

19. 1. 2011 21:02
Podle mého názoru

nepostihujete příčinu. Ta totiž tkví výhradně a jen v politické sféře. ODS vpodstatě jen privatizovala bez jakékoli koncepce - už za Rubáše. Julínek se svými Melody Boys to jen dodělali k obrazu dnešnímu. Nejsem proti soukromému sektoru ve zdravotnictví - ovšem je tu pár malých problémů. Především ústava. Má-li každý občan na základě veřejného pojištění právo na ochranu zdraví, nutně z toho vyplývá, že ji garantuje stát ai ono veřejné pojištění. A za druhé - každý typ zdravotnictví (soukromé, státní) v sobě skrývá čertova kopýtka vyplývající z lidských vlastností. ODS se je ani nijak nesnažila ošetřit, natož nějak sladit. Vyžila se na hajzlovi pacientovi. Paní Šimonová a další se pokoušejí stejně jako Vy o rádoby objektivní pohled a oba tyto typy v podstatě jen střílí prázdné, ale pro nevědoucí masu zřejmě srozumitelné náboje. Ono to v podstatě vychází z neadekvátní paušalizace konkrétních jevů a představy, že nemocniční lékař je Vaším otrokem - tedy z neznalosti, jaký je skutečný stav

0 0
možnosti
JK

MiroTR

19. 1. 2011 21:25
Re: Podle mého názoru

Hm, může ODS i za to, že kuchařky kradou, někteří doktoři to flákají a ředitelé si říkají o "provize" ?  8-o  Já vždycky myslel, že je to v lidech a ejhle !  Může za to ODS. ;-D;-D

0 0
možnosti
R

Roman301

19. 1. 2011 20:40
Něco k pojišťovnám

Na jedné straně se chce po pojišťovnách, aby nebyly pouhým přerozdělovatelem "zdravotní daně", ale když se pojiš´tovna tak chová, je to špatně a je napadána ze všech stran. Lékaři by chtěli léčit bez toho, aniž by jim pojišťovny do léčení mluvily, a péči jen uhradily. Já lékař pojišťovně vykážu to a to, a ty to pojišťovno bez jakýchkoli výhrad zaplať. A pokud si k tomu náhodou dovolí mít pojišťovna výhrady, je zle. Těmito výhradami jsou např. i regulační omezení na předepisování léčiv,  které vycházejí z referečních období. A pokud se třeba stane, že vzhledem ke změně struktury pacientů, změny léčiv, lékař regulační omezení překročí, může toto překročení zdůvodnit a pojišťovna by mu měla vyhovět. Tímto vlastně pojišťovna  zabraňuje tomu, aby lékař účelově nepředepisoval léky "zvýhodňované" dealery a šetří tak peníze pojištěnců. To je jen jeden z příkladů, jak ty tlusté krysy z pojišťoven utrácejí ty max. 3,60 Kč z každé 100 koruny, kterou zaplatíme na zdravotním pojištění.

0 0
možnosti
C

CzechJoker

19. 1. 2011 20:30
Je to blábol

Nezlobte se na mě, ale váš článek je pouhopouhý blábol. Pokud vám při operaci kolena ponechali v ráně tampón, je to problém instrumentářky a vaší povinností je celý případ nahlásit kompetentním úřadům k prošetření.

Souhlasím s tím, že by lékaři neměli provozovat stínové praxe ve svém oboru. Znám to ale zřejmě z jiného úhlu než vy. Lékaři tím berou peníze nemocnicím, protože pacienti dochází na kontroly do jejich ambulancí. V Ústí nad Labem se to kdysi řešilo a tehdy proti nemocnici velmi silně vystoupil LOK (tehdy s MUDr. Rathem). V tomto by měly udělat pořádek ruku v ruce zřizovatelé nemocnic s pojišťovnami.

Pokud jde o pojišťovny, máme jich zbytečně moc a navzájem si nikterak nekonkurují. Více než jedna pojišťovna nedává smysl v případě, že nebude standardizovaná péče a pacienti si budou připojišťovat nadstandard. To se snad vládě podaří zavést.

V současnosti v ČR není jediná okresní nemocnice. Nemocnice jsou buďto zřizovány MZČR, nebo kraji/městy, nebo jsou čistě privátní.

0 0
možnosti
C

CzechJoker

19. 1. 2011 20:35
Re: Je to blábol

Některé případy korupce ve zdravotnictví jsou již nyní ve stádiu vyšetřování kriminální policie. Pokud máte další důkazní materiál k dispozici, předejte ho např. na Útvar odhalování korupce a finanční kriminality SKPV.

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života