Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DaliborX

19. 1. 2011 20:26
Nějak to nesedí.

Popsal jste to pěkně, jen ty závěry, které jste vyvodil mi nějak nesedí. Sám popisujete, jak  lékař v soukromé ordinaci pokračoval ve stejném duchu jako v nemocnici, i když jste za to platil. Tím, že jste platil vymohl jste si lepší péči? Lepší informovanost? Lepší léčbu?Určitě ne. To, že nemusíte čekat, nebo že s vámi slušně jednají je pořád málo.

0 0
možnosti
.

.zq.

19. 1. 2011 21:27
Re: Nějak to nesedí.

obávám se, že pro spoustu lékařů v soukromé praxi je pacient jenom chodící balík peněz ... potom se nebudeme stačit divit, na co všechno nás budou léčit

0 0
možnosti
FS

franouš

19. 1. 2011 20:13
Výčet zlodějen správný - závěry jsou bláboly!

Vážený autore! To, že si někteří lidé udělali z nemocnic a ze zdravotnictví dojnou krávu, jste popsal jistě správně. Ale že se krade zejména na zásobování, investiční výstavbě a zejména na lécích - to neznamená - že za to může 95 % národa, tedy pacienti a měli by na to doplácet ještě více, že jim omezíte péči. A zvláštní případ jsou pojišťovny. To mně, jako zaměstnavateli 10 lidí vysvětlete, že neumíte alespoň trochu ovlivnit nemocnost -vy se toho lékaře bojíte zeptat, vy se bojíte dávat podání na provedení kontroly? Já spíše znám ze svého okolí podnikatele, kterým taková spolupráce s lékařem vyhovuje - když nejsou zakázky, tak posílají lidi otevřeně ke známemému lékaři.

0 0
možnosti
L

Leff

19. 1. 2011 19:47
Gratuluji

pěkná analýza! Kromě pár drobných nepřesností výborné!

Totiž tak dlouho jdeme doprava až jsme uplně vlevo. Pojistovna je v podstatě levicová věc - omezuje individuální riziko, státní byty, státní chodníky a státem řízený jejich úklid zase levicová věc, skoro pro tu nekontrolovatelnost až komunistická. ;-D

Na zdravotnictví je přisáta spousta parazitů - za různé softwary a služby platí nemocnice spousty peněz - stačí znát správného náměstka nebo ředitele.

Já osobně lékaře podporuji, protože čím dřív se toto naruší, tím lépe.

0 0
možnosti
JE

jo.hanna

19. 1. 2011 19:17
mám prosbu

na autora blogu. není mi jasný bod, kde popisujete " spolupráci!" lékařů okr. nemocnice a lékárníků, kde figurují recepty a balíky potravin. Tento kšeft fakt nechápu... není to něco jako jedna paní povídala?

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

19. 1. 2011 18:43
Narek...

ze vsech stran. Doktori placi nad penezy, pacienti a politici lamentuji nad stavem zdravotnictvi a nikdo, ale nikdo neni vinnen.

Pokud ja vim, tak lekari jsou zde pro pacienty a ne pacienti pro lekare. A politici maji udat presne stanovy aby ten zmatek konecne skoncil!

A je velice smutne cist v chodbach nemocnic plakaty: Pomocte nam, az budete potrebovat pomuzeme my vam.  Smutne. Vubec nemam slov. A pritom se da tolik podniknout spolecnyma silama. Ve forme loterie s vykazem penez kam jdou. Priklad z Nemecka! Tento se ale asi nikomu nelibi,to uz by to vypadalo jinak. :-)

0 0
možnosti

Zirkon

19. 1. 2011 18:37
sami lékaři jsou problém

LOK  tvrdí, že  chce  řešit problémy zdravotnictví. Podle  článku, i všeobecné zkušenosti, jsou ale  sami  lékaři  součástí problému. Snad  jen ti mladí, co musí hodně  sloužit  a  mají zatím minimální možnosti  "přilepšení"  se  mohou cítit právem odstrčení od  žlabu.  Ti ale  zpravidla  ještě  mnoho neumějí. Moje osobní zkušenost se  zdravotnictvím je taková, že  řada doktorů by si  zasloužila   50%  ubrat  a ne  přidat.  Naopak znám i takové, které bych  cenil na   půl mega  měsíčně. Rozhodně  není  řešením paušální  upravování  platů. A po  vyděračské akci LOK už vůbec ne !

S poukazem na  mnohem vyšší německé platy by se  takto vyděračsky mohli zachovat i energetici, vodaři,  pracovníci  radiokmunikací.....   Ostatně, kdo  nemá pocit, že je nedoceněn ?

0 0
možnosti
L

Lobos

19. 1. 2011 18:30
Ale ale

.....V dnešní době internetu by měl být zřízen a státem garantován server,

na kterém by měl mít každý občan možnost najít svoji nemoc, její

příčiny, diagnózu.... Proc drizen statem? Dneska existuje prehrsel sites, kde si muzete nejaky "research" udelat sam...a sam se diagnozovat?;-D;-D Tak to urcite doktori slysi nejradsi kdyz prijde nejakej trouba jako vy a rekne jim co mu je... to by uz nemuseli ti doktori byt;-D joooo, jenze na to musite znat nejakou jinou rec nez cestinu milej pane8-o

0 0
možnosti
L

Lobos

19. 1. 2011 18:34
jo a ten pribeh s tim kolenem...

neosetroval vas nejaky veterinar? A infekce po operaci? Pane jenom odraz kvality ceskeho zdravotnictvi... asi nekdo nedodrzel zasadni predpisy, protoze ja jsem mel ruznych operaci bohuzel pozehnane (ne v dnesni v CSR :-/) a NIKDY zadny problem nemel!!! Asi vas osetrovala nejaka ta "kapacita" co ted krici ze chce sestkrat vetsi plat?:-/

0 0
možnosti
ML

spiegel

19. 1. 2011 18:20
Ještě jeden nemalý zdroj ztrát jste opomenul

farmaceutické firmy lékařům za to, že předepisují jejich léky platí různá sympozia v zahraničí a poskytují další nemalé benefity. promítne se to pochopitelně v cenách léků. Pacienti pobírají léky od různých lékařů, protože není kontrola co užívají. Stačí se podívat na statistiky v porovnání s ostatními státy. Elektronické knížky se téměř nepoužívají. Snad proto, že zejména starší lékaři s tím mají problém. V ostatním s Vámi plně souhlasím.

0 0
možnosti
HH

hankaho

19. 1. 2011 18:08
Mate uplnou pravdu

Akorat ze s temi uplatky za pristroje a pocitacove vybaveni je to jeste horsi.

A taky to svindlovani az kradez jsou u nas asi jeste castejsi nez jinde.

Dobry hospodar v podniku je stejny jako v nemocnici. Akorat tem doktorum nikdo nevysvetlil, ze nemuzou napr zastupovat nepritomnou sestru, protoze jeho cas je pro nemocnici urcite aspon 5x drazsi. Snad si to reditele nemocnic casem dokazi uvedomit a prijmou par sester na zaskok, aby soucasne ziskali daleko vyssi hodnotu odjinud.

Podle mne jsou nekteri dobri doktori opravdu nezaplaceni a prepracovani, ale z tech ve vypovedi to jiste neni vetsina.

Organizace prevazu a navstev s puldennim cekanim je taky vychodni specialita, ale rekla bych, ze uz se blyska na lepsi casy.

0 0
možnosti
V

visnevski

19. 1. 2011 17:58
korekce

je potřeba si uvědomit, že protest se týká nemocničních lékařů (kterých je tak 1/4 ze všech), kteří:1. mají nejhorší ocenění ze všech lékařů (tabulky)

2. řeší nejtěžší pacienty, jsou na ně i proto kladeny největší nároky 3. v práci tráví absolutně nejvíc času

4. pracují v systému, který těžko kdy může (dobře) fungovat na komerční bázi, protože náklady na léčbu jsou tak vysoké, že by si ji 95% lidí nemohlo dovolit hradit, systém solidárního zdravotního pojištění/daně je prostě v civilizovaném světě nejúspěšnější. Těžko může specializovaný chirurgický tým, intervenční kardiolog a

další, kteří bez zázemí velké nemocnice nemohou fungovat, jít a založit

soukromou kliniku a prodat tak svoji kvalitní práci za přiměřenou cenu, zatím bylo jediné důstojné řešení odejít do zahraničí.   Upřímně řečeno, co mají lékaři společného s korupcí managementu nemocnic, institucí? co s ní mohou udělat? jak dlouho mají ještě čekat na zlepšení ohodnocení svojí práce? rok, dva, pět?

0 0
možnosti
M

mikilukas

19. 1. 2011 18:04
Re: korekce

dobře jste to shrnul kolegoR^!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života