Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

MacX

19. 1. 2011 17:57
Jak uvázat koně za vůz

Nezlobte se, ale plácáte hlouposti. Problém zdravotnictví je hlavně to, že si z něj určité skupiny šikulů udělaly dojnou krávu.

Vy chcete snížit spotřebu léků. Já vám na to namítnu, že spotřeba léků v roce 2009 poklesla v počtech balení, ale přitom se zvýšily ceny léků. Takže, když lidé budou šetřit, tak si to farmaceutické firmy vyberou přes zdražení léků. Najděte si někde, o kolik se za posledních pát let zvýšily výdaje za léky při srovnatelných počtech balení.

Prostě, nejprve, než taha lidem z kapes další díry a tzv. je zainteresovávat, je potřeba, aby se ucpaly díry, z nichž prostředky tečou - ceny léků a jejich špatná regulace, zakázky v rezortu z nichž si kapsují nejrůznější Krajské zdravotní, apod.

0 0
možnosti
ML

spiegel

19. 1. 2011 18:23
A proč jsou ceny léků tak vysoké?

Jen ať si lékaři šáhnou do svědomí, když uzavírají s dodavateli smlouvy na dodávky. Vědí dobře o čem mluvím.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

19. 1. 2011 17:53
Zdravím,

hezký text, díky. Až do pasáže o otevřeném zdravotnictví (samoléčbě) naprostý souhlas, od této pasáže ovšem těžký nesouhlas ;-). Bohužel je to tak, že dobrých doktorů je málo a bude se u nich čekat vždycky. Zejména u takových, kteří nevykonávají ještě soukromou praxi, kam se nelze objednat. Ti, kteří se do toho dali, tam to zpravidla 100% funguje. Doktor je jako každý jiný podnikatel. Když je pacient ten, který platí, tak si ho váží a poskytujeme mu služby, které třeba v nemocnici má za to, že se o ně stará nemocnice (organizace, logistika, objednávání). To objednávání na den a ranní hodinu je pro naše špitály typické a občas mám sto chutí někde rozkopnout dveře. Naštěstí ale existuje hodně lékařů, kteří "fungují"....

0 0
možnosti
M

mikilukas

19. 1. 2011 17:45
milý pane!

myšlenka:Nemocnice a jakékoliv jiné zdravotnické zařízení mají stejné parametry, jako výrobní závod-je bohužel zcela zcestná. A tím se bortí mnohé vaše teorie. Oni totiž např. fakultní(či krajské) nemocnice musí řešit ty nějtězší případy- často bohužel bezúspěšně.Tím také mají větší náklady, dražší přístroje,léky.....výsledky přitom mohou být horší,než když okreska léčí lehčího pacienta!!

0 0
možnosti
D

dampfer

19. 1. 2011 17:44
Zdá se

že v zásadě máte pravdu, jen bych doplnil, že lékař je v mlýnském kole, na jedné straně výhrůžka a pokuty!!! otylých úřednic v pojišťovně, že jste překročil kvótu nákladů, na druhé nabídka účinnějších pharmatik, které jsou jistě zase drazší. Pracujete-li ve stresu, chyba se může vloudit, soustružník zahodí klidně zmetek,učitel se omluví, poslanec ani očkem nemrkne, ale  lékaři vždy hrozí kriminál.

Na ministr. obrany a vnitra jde o miliardy a všimné je nepsaným zákonem. Tam by měli pracovat buď andělé nebo vzájemně se velmi nenávidějící osoby, aby se trošku navzájem uhlídali. Tam odtéká z kasy nejvíce, tam to ani nikdo nemá šanci spočítat.

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

19. 1. 2011 16:15
Článek se mi líbí až na pasáž o kontrole léčebného procesu

pacientem. To by lékaři nedělali nic jiného, než konzultanty "informovaným" pacientům - samoléčitelům, donekonečna by museli vysvětlovat odchylky od "serverového" postupu a drobné nuance v účincích předepisovaných léčiv atd. Ona totiž neexistuje na žádnou diagnózu univerzální terapie, člověk je specifické individuum, průběh jedné nemoci je od jedince k jedinci jiný, rychlost hojení ran závisí na spoustě vnějších vlivů, každý má jinou obranyschopnost, prostě všechno je jinak.;-)

0 0
možnosti

kdo toho více nakecá

19. 1. 2011 16:01
karma

R^ Jana Šimonová

0 0
možnosti
R

raks

19. 1. 2011 15:47
dotaz z pléna

Moje zubní lékařka končí nejpozději v 15.30, moje pracovní doba rovněž.

Jiného stomatologa neseženu. Co doporučujete? Zkusit to na lampárně??

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života