Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jednoho krásného dne ...

19. 2. 2011 9:46
jak se říká, že ryba smrdí od hlavy, to co popisujete

je až důsledek systémové chyby které se dopouštíme současným společenským zřízením. pokud dopouštíme,že společnost mohou řídit lidé, kteří se v normálním světě nedokáží legálně uživit, nemůžeme od nich očekávat tvorbu zákonných mantinelů vedoucích ke spokojenosti a prosperitě. jejich snahou není nastavit férové , nekomplikované a vymahatelné podmínky. jejich snahou je zalíbit se dobře znějícími sliby většině a pak to nějak uhrát.

0 0
možnosti

maxas

19. 2. 2011 6:25
Hezký!!

Už dlouho jsem neviděl tak ucelený a komplexní blog. Na jedno přečtení je ale moc dlouhý. Myslím, že by bylo lepší problematiku rozdělit  na několikrát. Neduhy současného kapitalismu  by se to dalo nazvat. Problém je že navržená řešení, zejména naučit lidi, aby si pokud možno nepůjčovali, je iluzorní. Život je krátký a chtivost základní vlastnost "nahé opice druhu Homo". Dále je tu málo zmíněná veličina a tou je čas. A jak známo čas jsou peníze. Podnikat, nebo obchodovat  s úvěrem sice znamená rozdělit se s bankou o vzniklý zisk, (pokud vznikne), ale umožní podnikat hned, ne až si našetřím. A to je zpravidla hlavní důvod k zadlužení.

S ohledem na nevalnou perspektivu tohoto světa mi přijde, že na jakékoli reálné řešení už nezbývá dosti času a zlepšení současného stavu je jen iluze. No se uvidí!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS