Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

honzasinn

8. 8. 2012 15:24
Stesti

Nejvetsi stesti a spokojenost byly v chaloupce s kozou a kravou, kde se jedlo kyselo drevenou lzici. A hlavne zrusit banky, armadu a penize rozdelit chudakum.

1 0
možnosti
NN

noneno

9. 8. 2012 0:38
Re: Stesti

To je přece hloupé, nemyslíte? Proč, když umíte pracovat s internetem, máte dost ironie v sobě, tak proč také nemáte dost zdravého rozumu se špetkou fantazie, abyste navrhl řešení, které bude vytvářet to podstatné ve společnosti: atmosféru spravedlivého vědomí. Rozdělit peníze chudákům, jen tak, by znamenalo dělat z nich ještě větší chudáky = zabránit jim, aby si uvědomili, že pomocnou ruku najdou na konci svého ramene a to ostatní je pro ně jen startovací blok.

2 0
možnosti
A

Alergik_new

8. 8. 2012 14:36
:((((((

Pejsek s kočičkou, když vařili dort taky smíchali mnoho věcí dohromady. Stejně jako vy. Trochu statistiky a něco skutečné teorie, do toho lži, fabulace a hlouposti.

Dobrou chuť;-O

6 0
možnosti
NN

noneno

9. 8. 2012 0:45
Re: :((((((

Kritizovat umí každý, ale co tak navrhnout řešení stávajícího stavu. Nechápu, k čemu potřebujete statistiku, "skutečné teorie" v tomto článku, který "vypíchl" podstatu současného hroucení západní ekonomiky. Abyste se mohl přít o detaily? Cožpak nevidíte obdobu hroucení se nynější západní ekonomiky s hroucením se socialistického bloku v roce 1989. Jen slepý by neviděl podobnosti. Pochopitelně, musíte se oprostit od toho, že totalita byla "něco jiného". Podstata je ovšem stejná: Atmosféra ve společnosti zhoustla nespravedlností a lidé z toho chtějí ven.

1 0
možnosti

Mablung

8. 8. 2012 13:45
podnikání

Snad Vám jde podnikání lépe než myšlení.

Němci si žijí lépe jednoduše díky tomu že 50 let makali a drželi hubu, zatímco u nás se mnozí lidí po dvou letech ptali "kdy na tom budeme jako Německo?". A proč si prosperitu drží? Jednak díky nahromaděnému kapitálu, jednak díky vysoké stabilitě trhu. Mnoho lidí to nechápe, ale nízké platy nejsou z hlediska konkurenceschopnosti všechno. Dělají hodně, ale ...

Co se cizího kapitálu na území Čech týče, bohudík za něj. Jinak by nám zkrachovalo celé hospodářství. Vysvětlení by bylo na dlouhý článek.

7 0
možnosti
JN

crupier

8. 8. 2012 14:07
Re: podnikání

R^ tak nějak. Když ale ono je mnohem jednodušší hledat vinu jinde než u sebe.

2 0
možnosti
TS

Thor Steinar

8. 8. 2012 13:42
Demagog

Demagogicky vyplod, ktery papouskuje pouze to co bylo jiz publikovano. Nema to zadny vlastni napad, takovy vycuc clanku iDnes ;-D Obcas se tam hodi neco co se bude libit, treba zminka o chemikovi a je hotovo. Autor sam ekonom taky neni :-P

2 0
možnosti
PR

To-nejsem-ja

8. 8. 2012 14:58
Re: Demagog

Ano. Pán blábolí pátý přes devátý. Ale to, že není ekonom vůbec nevadí. 99% lidí není ekonomů, ale neekonom kolikrát lépe uvažuje a myslí ekonomicky než ekonom. Ekonomie je děsně jednoduchoučká. Celá ekonomie v podstatě stojí na třech věcech. Nabídce, poptávce a důvěře. A tím, že jsou peníze v rukou státu už nikdy nemůže mít člověk důvěru v peníze. Pěkně o tom píše pan Rothbard ve svý knize: Peníze v rukou státu (států).

0 0
možnosti
JN

crupier

8. 8. 2012 13:05
Člověk se furt dozvídá něco nového

Dneska jsem se napříkald dozvěděl, že za to, že češi mají na zahrádkách místo zeleniny trávníky a bazény, můžou ďábelští němci a jejich zrůdný plán na ovládnutí Evropy:-).

2 0
možnosti
FD

krajinar

8. 8. 2012 12:49
Skvělé.

Toto je nejlepší hodnocení Německa jaké jsem kdy četl.I stím,že toho co nedosáhl Hitler válkou,bylo pohodlně dosaženo dnešní mírovou cestou.Dělá na ně zadarmo celá východní Evropa.

5 0
možnosti
J

jahr

8. 8. 2012 12:53
Re: Skvělé.

asi budu vymazán, ale napsat to musím. Vy jste normální ma.or!!!!!!!!

Nebudu tady vyjmenovávat společnosti, které fungují a dávají lidem práci jen díky německému kapitálu.

5 0
možnosti
JL

blueheart

8. 8. 2012 12:20
Jde o změnu myšlení

Západní civilizace jede pořád postaru...ale teprve pádem na hubu, mění se homo sapiens sapiens na o něco chytřejšího. :-)

0 0
možnosti
PP

pan pearson

8. 8. 2012 14:38
Re: Jde o změnu myšlení

Ále nemění. Ten váš homo sapiens padne na hubu, zvedne se a jde si pro nemocenskou, sociální dávky, podpory atd atd. Ale že by vzal lopatu a tu díru, do které spadl, zasypal, to ho ani nenapadne.

2 0
možnosti
H

Halfunx

8. 8. 2012 12:18
Ano, proto se bojím,

že až dojde na islandský scénář a po sesazení vlád lidé prohlásí směrem k Německu, že nemravné dluhy se neplatí, nastane napětí hrozící válkou. Jedině tak se bankéři zahojí.

2 0
možnosti
PP

Marbot

8. 8. 2012 12:29
Re: Ano, proto se bojím,

Vaše válka s Německem? No to jste větší šanci měli už v roce 1938, to by byla nesmírně krátká záležitost

2 0
možnosti
JSS

strasil

8. 8. 2012 11:47
Bravo - pane Havlíčku

pokr.

Že jsou důslední - to víme ! Ale hlavně v tom, že se sledují jeden druhého - mnoho tam nevybočíš!! Mimo multimilonáře.... U nás si dělá kdekdo , co chce.... Tady je Švejkov - jinak máme koumesy- na které ani ledasjaký Němec nemá ...  Ale tito jsou skryti jen pro sebe.

           Do veřejných míst nastupují kariéristi a vizitkou je vesměs i dnešní  volební harašení!

           Ten konečný scénář  bude  prostě bič  na lidi!! Ať je to další vysávání nebo inflace.

            O zdraví se  hodně mluví -  ale být zdravý -  TO ZNAMENÁ PŘEŽÍT  !!

0 0
možnosti
.

.Camino

9. 8. 2012 3:06
Re: Bravo - pane Havlíčku

Vy jste celkem "jednoduchy" clovek, strasileRv

0 0
možnosti
JSS

strasil

8. 8. 2012 11:46
Bravo - pane Havlíčku

Vím, jak dlouho trvá takový rozbor a článek napsat. To Vás šlechtí - nic z toho my pisálkové nemáme....

            Píšete  mi z pera! Vývoj běží, jak líčíte. Situace u nás je taková. Až se stahnou firmy - bude tady jako po vymetení. Banky cizí - nepůjčí nebo za nesmysl a plodná práce prostě nebude. Kam jít za prací - to bude neřešitelné ? Vždyť už cizí firmy  po 35-40 letech nemají zájem!!  Vše se zcizilo - není adekvátně zaplaceno tou slavnou kuponovkou a dalšími následnými kejkly! O zemědělství škoda mluvit - dělám v tom !

             Podiv nad německým systémem... Vy to rozebíráte - 2-drápá orlice to má pěkně nafázované  a drží pevně ty kolem..... Spíše je dobré se zaobirat, jak ti Němci to dokazují?

2 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4373x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života