Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ne, ústavní soud má pravomoc zkoumat, zda ten či onen zákon je v souladu s ústavou, nezkoumal, zda majetkové vyrovnání s církvemi musí či nemusí proběhnout, pouze zda toto majetkové vyrovnání ústava dovoluje či nikoliv.

9 0
možnosti
LS

Velmi správně, doktore.R^

1 0
možnosti
EM

V 55-ti   odchod do důchodu, s výjimkou ústavních soudců, by akceptovalo 95 % občanů. Mohlo by se to zdůvodnit spásonosnou myšlenkou, že je to v zájmu odbourání důsledků nezaměstnanosti. Mimoto v tomto smyslu podpora předčasného důchodu o stimulační bonus, a to minimální důchod ve výši 21 tisíc Kč (nic nemožného, stačí napodobit Řecko). Tolik logika v souladu s míněním převážné části populace.

5 3
možnosti
Foto

To jsou mi ale novoty! Podle pana Havlíčka se prý Ústavní soud má řídit průzkumy veřejného mínění!!!;-O 75% občanů je prý proti církevním restitucím (opravdu 75% ?) a Ústavní soud by to prý měl respektovat. No, 75% občanů by možná bylo i za obnovení trestu smrti a i tito občané jsou tedy pro naše zákonodárce a soudy "póvlem". Rv

6 2
možnosti

J30a57n 60Š39p53a77t77n55ý

5. 6. 2013 14:44

Prominte, ale vas clanek velmi pripomina zpusob predvolebni agitace nasich politickych stran - tedy krasne plamenne reci, ktere se skvele poslouchaji. Problem je ten, ze kdyz si clovek da praci a zamysli se nad tim, tak zjisti, ze to jsou jen nesmyly. Btw. presne v duchu jak pisete - nezajimaji vas lidi okolo - vas zajima pouze vas vlastni prospech ....

11 1
možnosti
PN
RH

Pletete si právo a ochlokracii. Soudci přísahali rozhodovat nestranně a ne podle nálady občanů.

12 1
možnosti
PD

Babišův poskok se rozpovídal ;-D, bere ho někde vážně? polský separát do potravin vám nevadí? také jsou pro vás občané póvl?

4 1
možnosti
Foto

Pane autore, představte si, že 75% občanů (dle jakéhosi vzorku) nebude souhlasit s tím, abyste psal blogy. Co uděláte? Asi budete psát dál. A je to v naprostém pořádku.

13 1
možnosti
Foto

Pan Havlíček si plete dojmy s pojmy.  Žádné přirozené právo na rovnoprávnost neexistuje.  Přirozené právo je takovým právem, které můžete vztáhnout na každou lidskou bytost a můžete ho vykonávat bez povolení a porušování práv ostatních.  Jmenovitě jsou to právo na život, svobodu a majetek.

9 2
možnosti
JR

J91a27n 53R86á72ž

5. 6. 2013 18:27

Máte naprostou pravdu: Jediným universálním souborem přirozených práv člověka je jen a pouze  právo na život, osobní svobodu a právo vlastnit a pokojně užívat svůj majetek. Vše ostatní, co bylo přidáno, zejména v Chartě lidských práv OSN nebo v Základní listině práv a svobod, je jen ideologicko-politická vata.

2 1
možnosti
RC

Ustavni soud se neridi pruzkumy verejneho mineni, nastesti. Meli jsme tu jednoho politika, ktery dal vice na pruzkumy verejneho mineni nez na selsky rozum. A prohral volby.

11 2
možnosti
Foto

volby jsme svým způsobem prohráli všichni;-D (teda ne, že by to muž se stříbrnou medailí nějak zásadně vylepšil)

2 1
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života