Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Očiama naprostého laika vidím jenom jedno. Pokud nemám úspory v penězích a najezdím na dovolené v zahraničí popřípadě nedovážím, tak se mě to netýká. Osobně lituji těch (snad většiny) poctivých podnikatelů, kteří zajisté přišli ke svým milionům poctivě a poctivou dřinou. Já osobně jsem byl systémem a svojí nedůsledností vystrčen tam, kde se mě tyto kejkle ČNB netýkají. Naopak přeji tomu, kdo nabyl peníze nepoctivě, aby o ně hezky rychle přišel. Ti poctiví se na nohy postaví, Na ty lupiče a hajzlíky točící peníze na burzách a v bankách přijdou v každém dalším inflačním kole větší a větší problémy, pokud ovšem lidé nebudou blbější a blbější. Do hospodářství svoboda nepatří, vždy by mělo platit, že 1+1 jsou 2, o opaku mě nikdo nepřesvědčí. Stejně tak jako nelze nadhodnocovat či podhodnocovat život člověka nelze nadhodnocovat ani podhodnocovat výsledky práce. Nelze si přivlastňovat zdroje, které jsou všude kolem nás volně dostupné, ale pouze odměnu za jejich přeměnu a zpracování. To se dnes neděje. Každý, kdo se na tomto podvodu podílí napomáhá ekonomické nerovnováze, která k nelibosti těch bohatých čas od času někdo formou znehodnocením měny takzvaně okrade. Zapomíná se ovšem na to, že peníze nikde nerostou, ale že se tisknou. To je jediná možnost jak vyrovnat neoprávněné zisky ať nepoctivých či poctivých občanů. Ať se to komu líbí nebo ne, nepoctivě nahromaděné bohatství je vždy záležitostí amorální stejně jako každá krádež. Pokud bohatství nekoluje a nevytváří další hodnoty je to horší než krádež či loupež v bance nebo kdekoliv jinde. Lidé by si měli uvědomit, že nejen z konzumace fyzické je člověk živ. Země má dostatek prostředků k tomu aby lehce uživila 13 miliard lidí. Je jen na každém z nás jak k tomu přispějeme a jak se v systému budeme chovat. Životem na úkor druhých jsme ovšem odsouzeni k degeneraci a zániku. Teorie, že utrpením se člověk dostává vpřed možná nejsou zcela liché, ale vývoj člověka bez utrpení hladomoru a válek snad patří minulosti.

4 1
možnosti
TB

Pane Hadravo, očima naprostého laika se to týká úplně všech.Stačí když zdraží benzín. Ono pak i tu domácí koblihu z domácích surovin je potřeba dovézt do obchodu a z obchodu domů. Chvilku to bude pekaře a obchodníky bavit a pak prostě zdraží, dotovat to nebudou.

1 0
možnosti
Foto

Řízená inflace je pěkné darebáctví. Pokud ji nedělá politická reprezentace, pak by měl daný človíček z centrální banky stanout před soudem Rv

21 4
možnosti
JV

Kde není žalobce, není ani soudce

0 0
možnosti
JK

Přišlo to, co pochopí každý ze základním kurzem makroekonomie. Monetarizace dluhu. Zbytek je divadlo pro tupé masy.

7 1
možnosti
LO

L47u91b86o61š 55O45t45t

20. 11. 2013 20:20

Milý pane Havlíčku, nepouštějte se to rozumování o věcech, kterým nerozumíte a už vůbec nelžete. Takto to vypadá, že občan přijde do ČNB a něco tam prodá. To jste si spletl s filmem Co je doma, to se počítá, kde přinesli falešné dolary do budovy dnešní ČNB,ale zbytek jste si vymyslel.....;-€

4 7
možnosti

Měl byste se přiznat spíše k něčemu jinému. Že komentujete ekonomické téma a o ekonomii víte méně než Pepa obráběč.

Devalvace měny by se určitě dala zkritizovat. Ale kritika musí mít nějakou úroveň. Vaše má stejnou úroveň, jako by měla má kritika japonských básníků dvacátého století.

5 4
možnosti
LJ

Trefné. Navíc by s dalo asi úspěšně pochybovat, že kamarád Lojza vydělal prodejem € 10 mil. Kč. Spise utržil 10 mil Kč. Zisk tedy nebude až tak úžasný.

1 1
možnosti
Foto

Tak já si to zopakuji. Váš kamarád Lojza, kterému podnikání "moc nejde", sáhla na eurový účet nebo do trezoru, vytáhl odtamtud přibližně 5 miliónů Euro, to je asi tak 130 miliónů Kč, které se tam nečinně válely a prodal je ČNB. Ona ČNB takto přímo obchoduje s firmami? Já myslel, že jen s bankami.

4 2
možnosti
MJ

Hezký večer, pane Hermánku.

Dnes jsem zjistil, že jsem finanční analfabet.Své firmě jsem provedl finanční ztrátu. Jel jsem ráno do Plzně. Nechtělo se mi stavět u čerpací stanice.Viděl jsem v Jesenici na ceduli cenu nafty 36,20 Kč. Po osmi hodinách jsem jel zpátky. Zastavil jsem se tedy v Jesenici u pumpy. Koukám, cena na 36,80 Kč. Naplnil jsem až po okraj. 76 litrů. Ztráta 45,60 Kč. Není jednoduché rychle reagovat na kroky finančního trhu ;-)

0 0
možnosti
LP

L30u93k49á93š 28P32e73c25h75a

20. 11. 2013 17:28

První kdo si zvedne platy budou státní zaměstnanci. Tímto krokem se zvýší průměrná mzda samozřejmě jenom někomu. Noví poslanci ani senátoři řvát nebudou. Dotkne se to malých firem závislých na dovozu, zbytku občanů s minimální mzdou a důchodců. Samozřejmě to znehodnotí úspory obyvatel.

13 1
možnosti
Foto

A co to udělá s dluhy? Těch je možná mezi lidmi víc.

1 1
možnosti
JC

Je třeba žalovat Singera a jeho partičku za škody, způsobené špatným rozhodnutím. Kdo se toho ujme? Co nějaký právník na penzi?

9 1
možnosti
LJ

Takove ekonomicke eso jako vy by to mohlo zvladnout v sobotu pred obedem.:-)

2 9
možnosti

Jasně že vědí co páší. Tak hloupí nejsou. Jde jim podle mne o to, vyvolat v lidech strach o peníze, aby je rychle utráceli. Pokud lidé nepropadnou panice, tak dopad tohoto činu může být opačný a katastrofální. Spotřeba bude nadále klesat a z toho bude pramenit vyšší nezaměstnanost atd....

6 0
možnosti
JP

Touto umělou devalvací, chtěl bankéř teoretik zdražit dovoz a podpořit export. Tuto poučku si zřejmě pamatuje z dob svých studií z  laciných (nikoliv cenou, ale obsahem) učebnic ekonomie.  Toto se mu jaksi povedlo a ještě ve větší míře než očekával, protože se  mu podařil  totiž zdražit i export.  Měl by se ve svém umění zařadit vedle s. Hušáka, který zlikvidoval Sazku,  a oba by tak měli vstoupit do světových dějin.

Jediný, kdo na devalvaci vydělal,  byli spekulanti.

22 1
možnosti
Foto

Souhlasím v tom názoru. Guvernér ČNB Singer je produktem ekonomické školy socialistické, politické ekonomie. Ale nesmíme brát ze zřetele, jaké dopady to bude mít.

6 1
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života