Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

F33i19l72i22p 87D20o18n62é

28. 2. 2014 14:47

Nevím, nevyzním se v tom, ale je mi podezřelé, že některé léky tu nejsou co v zahraničí, a jiné oproti zahraničí jsou zde 10x dražší. Na znojemsku si jezdí lidé do lékáren do Wídně (jsou levnější nebo u nás to prostě není). Jiní jezdí mimo EU.

Nemocnice na jednu stranu dělají přísná výběrová řízení na náplasti co ani nelepí, aby byli co nejlevnější, na druhou stranu koupí přístroje za milióny, které stojí maximálně statisíce. Takovéto nákupy by měl někdo kontrolovat.

3 0
možnosti
Foto

Petře jistě nám sdělíte, až naopak nějaký článek nebude možné šířit prostřednictvím internetu- Facebooku, Twitteru apod.

0 1
možnosti
BD

Minimálně 50 % prostředků ve zdravotnictví se rozkrádá. Výběr prostředků každý rok roste o mnoho miliard. Vše začíná nesmyslným množstvím pojišťoven. Pro povinné pojištění postačí jedna. Zde navíc jakákoliv konkurence není žádoucí. Dalším je systém kontroly léčiv a jejich distribuce. Stát nijak nezjišťuje ceny léčiv na celosvětovém trhu a neintervenuje třeba nákupem léčiv a zdravotnického materiálu. Určitě by to bylo užitečnější než opačná intervence ČNB, která léky zdražila.Například dnes Čína produkuje pro světové výrobce většinu léků i zdravotnického materiálu. Ale náš korupční systém nedovolí přímé dovozy, protože jsou ceny příliš nízké a procenta provizí jsou stejná. Nová vláda bude mít obrovský problém vše odhalit. Snížit jen DPH na léky bez zásadní změny výpočtu je vlastně přihrávka dalších peněz distributorům. - To nikdo nevidí ?? Provázanost je již obrovská. To není jen Diag Human a Kalousek.

0 0
možnosti
VS

Samo zdravotnictví je nemocné - a to na všech stranách.

Je v něm málo peněz, ale hodně se jich probendí otevřenou korupcí a organizační chaosem. Některá opatření - třeba slušná komunikace s pacientem a organizace - by nestála ani korunu, ale to by ovšem dámy a pánové v bílém museli především chtít. A to je zase moc přemýšlení  a práce.  

Systém je nemocný také tím, že pacient nikdy nevidí skutečnou fakturu - to je lekce za všechny prachy. Pojišťovna není pojišťovna, která by zkoumala, nakolik by měl pacient nést náklady, jenom otrocky přerozděluje fondy.

Spoluúčast prakticky není, regulace je nezbytně nutná - teď ovšem není žádná. Těžká rada.

0 1
možnosti
PK

O pacienta nešlo nikdy... možná s výjimkou válek kdy bylo třeba opravit a udržet naživu v bojeschopném stavu co nejvíc vojáků.

3 1
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života