Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z30d67e34n38a 24K89o85č27í

15. 4. 2014 10:48

Nevím, nevím, jestli si vybral správné informační zdroje ....8-o

Vyšla vám z toho bramboračka a ti, kteří výrobě elektřiny rozumějí a mají zkušenosti, včetně ekonomických podkladů, se vám spíš smějí, než aby vás litovali, že jste naletěl pisálkům, kteří o tomto problému nemají žádné povědomí. ;-)

1 0
možnosti

Nejsem schopen posuzovat jednotlivé technické detaily zmíněné v článku a v tomto ohledu prakticky již nikomu ani nevěřím: na obou stranách barikády jsou slyšet především fanatici a jsou prezentovány zmanipulované údaje.

Nejpodstatnější myšlenkou článku je proto pro mne decentralizace a lokalizace výroby energie. Použitá technologie je pro mne zástupný problém, protože při lokální výrobě si obvykle lidé "nena*erou" do vlastního hnízda.

Decentralizovaným zdrojem může být i jaderný reaktor v kontejneru, který dodává energii pro jedno okresní město. Na venkově jako decentralizovaný zdroj vidím nejperspektivněji nenáviděná solárka s odkládáním energie do sítě, kdy shodou okolností se denní špička spotřeby v síti překrývá s denní špičkou jejich výkonu.

Samozřejmě, všechny tyto decentralizované zdroje nejsou stoprocentní: ani nemusí, to je jen požadavek fanatiků. Úplně stačí aby pokryly postupný útlum starých zdrojů na fosilní paliva nebo atomových, případně růst spotřeby. A na to potenciál bezpečně mají, přičemž jejich mixem lze zajistit i plynulost dodávky a odolnost proti výkyvům. Lokalizace do místa spotřeby šetří zase přenosové ztráty.

0 0
možnosti

Elektrarna Three Mile Island je ve Spojenych Statech a ne na Islandu. Island znamena v anglictine "ostrov". Zeme cesky zvana Island se anglicky nazyva "Iceland". Mate vy vubec clovece aspon zakladni vzdelani ?

Pokud ano, sestrojte s tim svym studentem onen zazracny generator ktery vyrobi vic energie nez spotrebuje a stanete se miliardarem.

V opacnem pripade ocekavejte navstevu Mudr. Chocholouska a jeho zrizencu. ;-D

2 0
možnosti

Úplně mně stačí zkušenosti s cenami energie z obnovitelných zdrojů, takže raději dám přednost dostavbě Temelína. Pokud se jedná o riziko, nechápu, že nebojujete za zákaz automobilů. Porovnejte si počet mrtvých ze všech havarií atomových elektráren s počtem mrtvých na silnici.

7 2
možnosti

Ale auto jde vidět, můžeš před ním uskočit... Ale atom nevidíš, ten je fuj, zničí fšecko, a vůbec, je z říše ďábla! ;-)

0 2
možnosti

Souhlasím s Vámi, že největším nebezpečím v případě jaderných elektráren je selhání lidského faktoru. 

Pak také, když dojde k havárii, tak je asi problém odstranit následky a zabránit dalším škodám - každou chvíli slyšíme, jak z Fukušimy zas a znova unikla radioaktivní voda.

A další problém - skladování vyhořelého jaderného paliva v ČR. Žádná obec na svém území úložiště nechce. Ale kam tedy s ním?

Taky mě udivuje vysoké procento lidí, kteří souhlasí s jadernou energetikou a na druhé straně vysoký počet lidí, kteří v žádném případě nechtějí v okolí svého bydliště úložiště jaderného odpadu. Když se jich to netýká osobně, bydlí daleko třeba od Temelína, tak jádro chtějí. Když se má ale v jejich blízkosti provádět jen geologický průzkum ohledně skladování odpadu, tak jsou proti tomu, sepisují petice, úložiště nikdo nechce.

Nedivím se, já bych úložiště taky nechtěla, ale kdo chce jádro, musí se smířit i s tím, že mu nedaleko baráku postaví úložiště pro jaderný odpad.

ČR je tak malá země, že úložiště vždycky bude blízko nečího bydliště, blízko nějaké obce, města.... Kolik bude stát vybudování takového úložiště a jeho zabezpečení, kdo to bude platit? ČEZ?  Stát má podle ČEZ garantovat, že cena elektřiny zůstane vysoká, cenu elektřiny platí lidé. A pak vybudování úložiště opět zaplatí lidé ze svých daní? ČEZ mě osobně tedy nepřesvědčil.

1 1
možnosti

srovnávat Temelín a Fukušimu je jako srovnávat Říp a Vesuv

4 0
možnosti

Člověče nešťastná, Vy víte jak vyrobit elektřinu za zlomek ceny a takhle to vytrubujete do světa? Hned ten článek smažte, rozhlašte, že jste se nechal napálit tupými perpetisty a pak si v klidu postavte ten generátor, vyrábějte a prodávejte elektřinu a nám ostatním bloudům se pak tiše smějte ze svého apartmá, s skleničkou nejdražšího vína doneseného livrejovaným komorníkem... :-)

12 1
možnosti

jestli jsou na tom všechny ty vaše zázraky stejně, jako termojaderná fůze(o které se 60 let taky jenom mluví), tak nám to jádro ještě pár desítek let bude dobré

5 0
možnosti

J91a18n 13P86a12v67e16l

8. 4. 2014 20:10

Co vím, termojaderná fůze neodporuje naším fyzikálním znalostem. Přiznám se, že jsem z toho článku přečetl jenom začátek. Ale předpokládám, že ve zbytku popisoval stejné koniny jako na začátku.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS